En indisk wok rett med stekt kylling,paprika,løk,tomater og forskjellige krydder.sausen er tykk og ikke mye slik det er i jalfrezi kylling men det er opp til deg om du skal ha litt mer saus så ikke kok for lenge ,utrolig godt og lett å lage .

Sikkert det er mange får kjøpe en ferdig jalfrezi saus med krydder i butikker men her du kan lage den fra bunnen.

Hvis du skal ha den retten sterk så bruk mer chili pulver eller frisk grønn chili.

Ønsker dere en fin dag 🙂 

Ingredienser:4 personer

Olje og smør for steking

650g kyllingfilet,i biter

Kylling marinade

1ss presset sitron

1 1/2ts gurkemeie

1ts salt

For jalfrezi saus:

2 store gul løk,finhakket

4 laubærblad

2ts sukker

1ts salt

1ss ingefær,most i en morter

1ss hvitløk,most i en morter

2ts bukkerhørnsklover tørkede(kjøpes i utlandske butikker,kan sløyfes)

2ts cumin,malt

1 1/2ts koriander,malt

1ts garam masala

1/2ts chili pulver

1/2ts gurkemeie

1 kyllingbuljong,i terninger

2ss tomatpurre

1 boks hakkede tomater,kjør i en blender til tykk tomatsaus

1dl vann

 

2 tomater,i skiver

1 rødpaprika,i skiver

1 grønnpaprika,i skiver

1 rød/gul løk, i skiver

1 grønn chili,uten frø i skiver

2ts garam masala 

Salt og chili pulver etter smak

En håndfull frisk koriander

 

Først  marinerer du kyllingen med sitron,salt og gurkemeie.legg i en pose og la den står til side eller i kjøleskapet.

så gjør alle krydder klar ,grønnsakene,hvitløk og ingefær

Varm 3ss olje og 3ss smør i en stor stekepanne over middels varme ,tilsett løken og laubærblader,stek til den er blank og myk under omrøring

Tilsett hvitløk,ingefær,salt og sukker,stek i 2-3 min

Tilsett alle krydder,tørkede bukkehornskløver og kyllingbuljong untatt 2ts garam masala

Stek til i 2-3 minutter .

Tilsett tomatpurre og surre litt

Så tomat saus og vann

Og la den små koke i 8-10 min til den tykner .

Tilsett alle grønnsakene

Og la den kokes over høy varme under omrøring i 3-4 minutter.Legg sausen til side.

Varm 2ss olje og 2ss smør i en stekepanne over høy varme ,tilsett 2ts garam masala og stek i noen sekuner

Tilsett kyllingen og stek i noen minutter til de for farget på alle sidene.

Legg jalfrezi sausen tilbake over kyllingen og ha friske koriander over

Bland alt godt sammen og la den små koke i 5-8 minutter

Til kyllingen er ferdig.,smak til med salt og chili pulver.

Smakte utrolig godt og ikke sterk slik at alle klarer å spise den 🙂 serveres med ris ,raita  eller tzatziki som du finner i bloggen min .

Facebook Her
#kylling #jalfrezi #paprika #løk #chili