Det er mange oppsikrifter om tortillaelefser på nettet men jeg synes at noen av de smaker som vanlig brød og ikke tortillalefser ,så har en oppsikrift som har den perfekt konsistens til å kjenne smaken av tortillea som passer til taco.

 

Ingredienser:

(11 stk)

350g siktet hvetemel,pluss ekstra til baking

75g smør,i terninger

1 1/5dl varmt vann

1/2ts bakepulver

1ts salt

 

 

Sikt mel,salt og bakepulver i en stor bolle.Tilsett smør i terninger og smuldre inn med hendene til blandingen blir som fine brødsmuler.

 

Tilsett nok vann til at det blir en løs og smidig deig.

Vend deigen ut på lett melet arbeidsbenk,og elt den glatt.

Del deigen i 11-12 emner(ca 50g til en bolle),og trill dem til kuler.

Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle,og la dem hvile i 15 minutter.

 

Kjevle ut 1 deigbolle om gangen til det blir rundt leiv med ca 18 cm diameter.Dekk resten av deigen mens du arbeider.

 

Legg tortillaene i en stabel med bakepapir innmellom etter hvert som de blir kjevlet ut.

Varm en stor tykkbunnet stekepanne eller grillpanne over middels til sterk varme.Stek 1 tortilla av gangen i 1-2 minutter på hver side eller til de blåser seg litt opp og blir lysebrune på begge sider(ikke la de blåser seg mye opp da bli de hardet)

Legg alle under kjøkkenhåndkle så når de avskjølt litt i en stor pose.

Her ser du alle lefsene de er myke og gode ,når trenger bare en god tacokjøtt med saus 😉

Dere kan gjerne like siden min på facebook Her

#tacolefser #tortillaer #hjemmelaget #fredagkos