Fylt kylling (mahshi dijaj) lages i de fleste arabiske land,vi lager det i mitt land i leirovn da kylingen får røyk smak og den bllr sykt godt .

Vi fyller kyllingen enten med ris, byggryn eller begge to ,så du kan velge ris i stede for byggryn.

Kyllingen helst skal ligge i marinade overnatta i kjøleskapet om du har god tid.

(jeg brukt syv krydder Her og karri  Her i maten .

Ingredienser:

Olje

1400g hel kylling

Kylling marinade(1/2dl edikk,1/2dl olivenolje,1/4dl vann,1ss ketchup,1ts syv krydder,1ts karri,1ts hvitløk pulver,1ts løk pulver,1ts paprika pulver,2ts salt,1/2ts chili pulver og pepper)

3dl byggryn

4dl kyllingkraft(Hvis du bruker ris så bruk 3 1/4dl kraft)

200g mørt kjøtt,i små biter(du kan bruke kjøttdeig)

1 boks kikerter,skylt og avrent

1 boks erter,skylt og avrent(jeg brukt brekkbønner )

2 mellomstore poteter,i små biter

1/2 stor rød paprika,i små biter

4 store løk, i tynne skiver

2 mellomstore gulrøtter, i små biter

100-150g rosiner

Nøtter (cashewnøtter,mandler,pinekjerner)

1ts syv krydder

1ts karri

1/2ts chilipulver

1ts sukker

Salt 

Pepper

1 stekepose

 

Bland alle ingrediensene i en stor bolle og marinere kyllingen godt inne , utover og under skinnet.legges i en pose og rett i kjøleskapet 1 time eller over natta .

Neste dag legg kyllingen på benken .

Kok kyllingkraft opp.

Vask byggeyn under vannet og legg den i et dørslag.Varm 1ss olje i en kjele og tilsett byggryn rør litt i 2 minutter.Tilsett kyllingkraft og litt salt over byggryn .ha på lokk la de små koke til alt kraft forsvinner.

Varm litt olje i stekepanne og stek potetene .legg dem til side.gjør det samme til gulrøtter.

I samme stekepanne stekk kjøttet med 1/2ts karri,og tilsett erter,kikerter,surre den i noen minutter.Legg dem over potetene og gulrøtter.

Stek løken til det blank og myk tilsett sukker og rosiner,stek i noen minutter.legge dem til side.

Rist nøttene i noen minutter og legg dem over løken og rosiner.

Legg halvparten av løken,rosiner og nøtter sammen med andre grønnsaker i en stor gryte og tilsett resten av grønnsaker,surre alt sammen i 2 minutter på lav varme.

 

Tilsett byggryn og bland alt godt smak til med salt og pepper.Avskjøl

Bruk en del av byggryn og grønnsaker blandinegn til fyll.

Varm ovnen ved 200c

Ta kyllingen fra pose.

Fyl kyllingen og presse fyll inne(ble grisete på hendene :-D)

Knyter sammen beina .

Legg kyllingen i stekepose og lag 1 små hull på toppen og legg kyllingen i stekebrett.sett den midt i ovnen i 1 1/2 time.

Etter 1 time ta pose av og pensle kyllingen med kraften som renner av kyllingen og stek i 20-30 min(jeg blandt litt av kraften med 1/2ts chilipasta og 1ts ketchup som pensling)

Du kan steke uten stekepose men på 170c og legg kyllingen litt ned i ovnen ikke i midten.Og for at du skal være sikkert på kyllingen er gjennom stekt bruk steketermometer og  stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet.Temperaturen bør komme opp til 68-70 grader, før du tar den ut.

tips:du kan blande byggryn blandingen med  kraften fra kyllingen før servering, kjempe god 😉 

La kyllingen hvile i 15 minutter.

Legg resten av byggrynblandingen i en stor fat og legg kylling over.Og strø over resten av løken,rosiner og nøtter.

 

Serveres med tzatziki(yoghurt,presset hvitløk,litt sitron saft,mint,salt og pepper),salat,pickels, og chili saus.(ikke søt chilisaus,men passer med louisiana chili saus)

Ha dere en fin dag 🙂

Facebook Her

#kylling #helstekt #hjemmelaget #arabisk #mat #byggryn