En enkel asiatisk chili saus som ligner mye på Schezwan(china) sause men det som skiller seg at jeg fikk ikke tak i Schezwan pepper som har egen smak.

Kan brukes til nudler,wok,pasta eller ved siden asiatisk retter.Du kan tilsette vårløk eller selleri i sausen men jeg synes det er bedre å tilsett det når du lager mat .Om du skal ha en ekstra sterk så ikke ta ut frø fra chili 😉 

Ha dere en finn dag 🙂

Dere kan gjerne være med i min første konkurranse 😀 Du kan vinne en KitchPro Marinadesprøyte Her 

 

Ingredienser:

Tørkede rød chili,30 store eller 60 små

2dl koktvann

3ss rapsolje

5 store hvitløksfedd,finhakket

1 1/2ts ingefær,finhakket

1/4ts soyasaus

1ts edikk

1ss tomatpurre

1ts pepper

1ts sukker,etter smak

Salt etter smak

I en bolle ha chili ,ha over kokt vann ,la den står halv time,for å få mindre sterk smak.

(bruk hanske når du skjære chili og ta ut frø ,jeg brukt ikke selv om jeg vet hvordan det er med chili på hendene ,hele i går hendene mine brenner seg 😀 )

Ta frøene og stilken fra chili,bruk en blender eller morter.

Mos chili mens du tilsette ca 2-3ss vann.

I en kjele ha 3ss olje over middels varme ,tilsett hvitløk og ingefær ,stek i 1-2 min  men uten at det for farget.

Tilsett chili og fres over svak varme i 3 minutter.

Ha i soyasaus og edikk

Tomatpurre,pepper

Og sukker

Bland alt sammen og la den små koke i 5 min over lav varme.

Avkjøl helt ,så legger du sausen i en tett boks som er rent og fyll med olje til toppen.for å unngå mugg .

Sausen holder seg godt i kjøleskapet i noen uker.

#saus #asiatisk #china #schezwan #hvitløk #chili #ingefær