Rød kebabsaus eller tomatsaus som passer til kebab eller grill mat er lett å lage og ikke minst godt.Denne er saus med mild smak så hvis du ønsker sterkere saus så det er bare å tilsette mer chili ,jeg valgt to typer av chili den frisk grønne og den rød i sambaloelek som gir god smak til sausen.

Sausen jeg lagde selv slik vi lager i midtøsten ,er kanskje har unik smak enn den man får i pizzasjappe ,for å si det sånn jeg har aldri smakt på den fra sjappe fordi jeg kjøper ikke det.Men den sausen er god og passer til store og små .

Tips: Smak tilsultt med chilipasta for at du skal være sikkert på hvor mye sterk du vil ha.La den står en stund før servering for smakene setter seg godt.Bruk frisk persille om du har men ikke mye for at den skal ikke blir for mye smak av persille.

Finner dere i bloggen min brød til kebab Her ,kebab krydder Her , hvit kebab saus Her 

 

Ingredienser: 8 personer 

4 tomater

1 liten gul løk

3 hvitløksfedd

2 grønn chili ,fjern frøene og den hvite delen inni.(om du ikke vil ha sterk saus)

3ss rapsolje

3ss tomatpurre

1 kyllingbuljong

2ts sambaloelek

1 laubærblad

1/2ss rødvinsedikk 

1ss sukker

1/2ts spisskummen,malt

1/2ts koriander,malt

1/2ts persille ,tørkede eller 1/2ss frisk finhakket.

1/2-1ts salt etter smak

 

Skjær tomatene,løken,chili og hvitløk i biter,ha de i en blender og kjør

Til du får en fin saus

Varm olje i en kjele over høy varme ,tilsett most sausen og tomatpurre

Rør sammen og tilsett kyllingbuljong ,rør igjen til kyllingbuljongen har blandt seg sammen med sausen,tilsett resten av ingrediensene og la den små koke i 25 minutter over lav varme. Smak til med salt og sambaloelek.Fisk ut laubærblad.

La sausen avkjøl helt ned så ha den i en tett glass og legg i kjøleskapet ,eller serverer du den med engang.

Facebook Her 

#kebabsaus #chili #rød #Alibabasmat #mat