Det er veldig lett å lage pasta hjemme enn man tror ,spennende og smaken er mye bedre enn den man kjøper i butikken ,det du trenger er pastamskin ,mel og egg.Du kan bruke vanlig hvetemel eller den italiansk Tipo 00 som innholder mer gluten en vanlig mel ,som gir mer strekkbar,og du får en riktig smidig og konsistens på deigen .Jeg brukt en vanlig mel fordi jeg hadde ikke tipo00 hjemme og det gikk helt bra.

Her ønsket meg lenge pastamaskin og jeg har kjøpt meg endelig en 🙂 

Har dere lagt pasta hjemme? 

 

For en person :100g hvetemel ,1 stort egg 

Ingredienser:5-6 personer

500g siktet mel

5 egg

1 eggeplomme

 

Legg hvetemel på kjøkkenbenken i en stor haug,lag en liten grop i melet og knekk i eggene.

Bruk gaffel for å vispe eggene  gradvis ta med deg litt og litt mel i mens du vispe .

Etterhvert bruk hendene å elte godt med mel ,det kan hende at du trenger ikke hele melet det kommer an på hvor stort egget er .Kna deigen godt  med fynd og klem i 10 minutter til deigen blir fast og smidig.

Pakk deigen i plastfolje og la den står i kjøleskapet minst 30 minutter ,du kan la den står over natta i kjøleskapet .

Del deigen i 5 emner.

Ha 1 av deigen på kjøkkenbenken (dekk andre deigen med plastfolje) ha litt mel under og over og åpner du deigen litt med hendene.

Ta deigen gjennom pastamaskinen(Pastamaskin kan kjøpes Her )begynn med nummer 1 som står på pastamaskin.

Brett deigen sammen og ha litt mel over og under.

Kjør det i samme trinn1 ,så bretter du deigen samme og strø over og under mel så kjør det igjen i trinn 1.Gjør det samme 1-2ganger i trinn1.

Så du skal bare kjøre deigen uten å brette i trinn 2 ,3,4,5 til 6 ,husk og ta litt mel over og under hver gang du kjører deigen i pastamskin.

 For pastaplater,ravioli, spagetti og tagliatelle er trinn 6 på maskinen.Og du kan bestemme tykkelse selv 🙂 tynnere eller tykkere ,husk at trinn1 (nummer 1) er tykkelse og trinn 9(nummer 9) er tynnelse.

Hvis skal du lage Nudler,spagetti eller tagliatelle deler du pastaleiven opp i lengder ca. 30 cm.Kjør pastaleiven i spagetti delen i maskinen om du skal lage det 

Vend den ferdig spagetti /pasta i melet og Kast litt rundt på det slik at du får melet jevnt spredt utover for å forhindre at pastaen klebrer seg sammen.

de ble bare fine og gode ,mye bedre med fersk pasta:-)

Skal du fryse ned pasta så legge hver person i en boks uten å pakke den hardt,og når skal du koke det rett fra fryser til kokende vann.

Koke tid til fersk pasta er 2-3 min Smak på pastaen underveis, det vil si at pasta  fremdeles har  en god tyggemotstand.

Det er viktig at du koker pasta i kokende vann uten lokk med salt.

Følg meg gjerne på faceebook Her

#pasta #hjemmelaget #egg #mel #italiansk