Her kommer en veldig god pizza med en knasende bunn og god smak ,jeg har stekt pizza på min pizzastål fra TheChef Her  og den gitt meg en restaurant resultat .Har brukt ganske mye før vanlig pizzastein og  stekebrett men den her er noe annet.Pizzastål blir varm mange ganger raskere enn vanlig pizzastein  og holde seg varm ,så du trenger ikke å vente mellom en og en pizza ,når du tar en så legg andre med en gang.

Jeg snakker etter jeg brukt den pizzastål i den siste dager  og er kjempe fornøyd 🙂 Tommern opp 😀 

Ingredienser: 4 medium pizza

Deigen :

460-500g hvetemel

3 1/2dl vann,lunkent

2ss olivenolje

2ts tørrgjær

1ts sukker

1ts bakepulver

1/2ts løkpulver

1/2ts hvitløkpulver

1ts salt

4ts melkpulver(Som heter Nido ,finnes i vanlig matbutikker noen ganger eller i utlandske butikker,om du har ikke det så bruk bland sammen 3dl vann og 1/2dl vanlig melk)

1ss olivenolje for å smøre deigen og bolle.

Tomatsaus : Her

I en bolle bland sammen  vann,,olje ,tørrgjær og sukker.Rør alt godt og tilsett 4dl mel og bland sammen til en vaffelrøre ,dekk bollen med plastfolje,og la den står i 15 -20minutter.

Tilsett  resten av ingrediensene unntatt mel og bland sammen .

Tilsett mel litt omgangen mens du elte .

til du får en smidig og myk deig.(Elt i 8 minutter)

Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og elt videre i 2 minutter.

Smør en bolle med litt oliven olje og ha deigen inn så smør over med olivenolje.

Dekk med plastfolje /kjøkkenhåndkle og la den heve 1 1/2 time.

Ha deigen på kjøkkenbenken og  press litt ned med hendene så del til 4 emner ,form til boller og dekk med plastfolje.

Varme ovnen ved 225C med pizzastål inni (pizzastål kan kjøpes Her)

Du får bruke din favoritt fyll ,salami,pepperoni ,kebabkjøtt Her,mozzarella ost,gull ost,sopp,løk,paprika osv.Men det er viktig at du bruker ikke så mye på en pizza fordi alle ingrediensene slipper væske,fett og da du får ikke så bra resultat.

Strø litt maismel eller mel på pizzaspade (Pizzaspade kan kjøpes Her)

Ha mel på kjøkkenbenken og legg en bolle over 

Dekk med mel og press ned ,så lager du kanten mens du åpner pizzadeig

Rist melet av deigen og åpner du med begge hendene med hjelp av litt mel(du kan godt kjevle deigen men jeg synes at du får en bedre pizza bunn med bare hendene ) Så løfter du deigen i midten med bak hånda  litt men pass at det blir ikke noe hull i deigen.

Ha deigen over en pizzaspade og ha tomatsaus over men ikke over kantene.(ikke bruk så mye tomatsaus ca 2-3 ss)

Så mozzarella ost,gul ost så resten av ingrediensene.

Stekes midt i ovnen ,skru på overvarme grill funksjon ,fordi pizzastål er veldig varm og holder seg varm lenge så du trenger ikke under varme.

Pizza tar cirka 4-6 minutter ,til du får en sprø bunn og osten smelter og blir brun.

Her med kebabkjøtt.

Noen med tykk bunn og andre tynn.

Med bare ost og salami.

Du kan velge selv hvordan skal være din pizza sprø bunn og kantene eller skikkelig knasende.

Ha litt tørkede urter over og del.

Her er sikkelig knasende bunn utrolig godt 🙂


 

Pizza deigen ble luftig

Og under er sprø .Du får en pizza som ikke er slapp 😀 

Serveres med resten av tomatsaus og kebabsaus Her

Lik gjerne min side på facebook Her
#pizzastål #thechef #salami #ost #knasende #sprø #Alibabasmat