Tenkt å vise dere hvordan vi lager brødet i Irak ,vi bruker ikke noe pizzaspade på sånn type brød .Men vi bruker en brød pute og bake brød i leir ovn

Sånn her på bildet.Brødet er kjempe godt der og vi spiser den hver dag akkurat som i Norge folk spiser brødskive .Ved siden nesten alle slags mat .

Vi blander hvetemel med en del av sammelt mel ,men jeg bruker her bare hvetemel .

Så jeg tenkt meg å lage brødet hjemme i vanlig ovnen siden det finnes ikke slik leirovn her.

 

Brød oppskrift finner du Her  ,finner du der deig oppskriften og hvordan lages på vanlig måte med kjevle og alt der 🙂

For å lage brød pute ta en stor lokk til kjele eller kasserolle.

Snu lokket

Legg over 4-5 kluter som du har brettet.

Så 1-2 kjøkkenhåndkle og snu lokket og knyte bak.

Her har du en brød pute 🙂

Vippe brødet frem og tilbake mellom hendene litt med hjelp av melet  slik de gjør i pizzasjappe,så legg over pute.


 

Og dra fra alle sidene ned.

Til du for en stor brød.Det gjør ikke noe om det blir litt hull i brødet.

Ovnen skal være veldig varm med pizzastål (pizzastål kan kjøpes Her)  pizzastein eller stekebrett inni helt nedeste i ovnen .Bruk varme grill funksjon bare over varme ,trenger du ikke under fordi sålen /stekebrett er veldig varm.

Snu brød pute med deigen over den pizzastål raskt .(deigen skal dekke hele pute ) og ta ut pute.

Stek brødet i 3-4 minutter til den er litt gylden og ploseg seg litt( brødet som lages i Irak bloser opp i små bobler fordig brødet setter seg fast i  leirovnen  og er tynn )

Legg brødet i en pose for at de ikke skal bli harde

Nesten alle ble myke men jeg tok la noen blir litt harde for spise sammen med gryte rett 

Nå kan du lage din favorrit fyll 🙂 finner du flere kebab oppskrifter i bloggen min.

Brødet kan fryses ned og tines på kjøkkenbenken så varmes litt .

Facebook side Her

#brød #kebab #rullebrød #Irak #Irakisk