Thai gul curry med kylling og poteter , utrolig enkel og kjempe god , du trenger ikke mange ingredienser for å lage en god thai curry unnttat  cury paste som gjør den retten enkel å lage med mye god smak.

Som de andre curry retter man kan tilsette andre grønnsaker men jeg holdt meg til den orginalet både ingredienser og måte å lage den på.Og ikke minst at det er mild smak og ikke for sterk.

Håper at dere prøve den hjemme .-) 

 

 

Ingredienser: 3-4 personer

1ss rapsolje

1 boks kokosmelk

2ss gul curry paste ( om skal du ha en sterkere smak så tilsette 3-4ss)

3 kyllingbryst ,i biter

2dl vann

3 medium poteter ,i biter

1/2 gul løk, i skiver

1ts salt,etter smak

1 1/2ss brun sukker

2ts fiskesaus

 

Yellow/gul curry paste kjøpes i utlandske butikker og finnes i vanlige mat butikker noen ganger.I sverige finner du i eurocash.

Den type curry paste og andre typer er veldig sterk om du bruker så mye på en gang ,så pass dere at det blir ikke for sterk slik at alle kan spise den hjemme store og små 🙂 Men hvis du er er glad i sterk smak så bare kjør på 😉 

I en wok eller kjele ha olje over middels varme,tilsett den øverste kokoskrem som ligger på toppen til kokosmelk .

Rør sammen til kremen skiller seg ,tilsett curry paste 

Og bland sammen ,la den små koke i 4 minutter

Tilsett kyllingen 

Og rør sammen til kyllingen skifter farget.

Tilsett resten av kokosmelken ,vann ,løk , potetene og salt. kok opp så ha på lokk og la den små koke til kyllingen er gjennomstekt og potetene er kokt ca 10-15 minutter.

Tilsett sukker og fiskesaus ,rør sammen ,la den trekke uten lok i 2-3 minutter ,om du synes at sausen er for tykk så tilsett litt vann og la den koke litt .

Smak til med salt .

Pyntes med koriander og chili om du liker det.

Serveres med kokt ris . det var kjempe godt 🙂 

Facebook Her
#curry #karri #gul #Alibabasmat #thai #poteter #sommer