En deilig tagine rett fra marokko som marinert med sitron ,urter ,ktydder  .løk på bunnen så stekes på lav varme og tilsette oliven tilslutt . høres enkelt ut og det er det men kjempe god og saftig. Har du ikke tagine ( en nord afrikansk gryte) så bruk en stor stekepanne gjerne med tykk bunn.

Sitronen som brukes her er syltede ,og jeg har oppskrift på syltede sitroner Her , har du ikke så bruk vanlig sitron.

Tips : Safran brukes i marinade men jeg har ikke brukt det.Om du har så ta 1/2ts safran  med 2dl varmt vann ,la den står 10 minutter så tilsette sammen med kylling marinade.

Ingredienser : 4 personer

1400g kylling med bein, lår ,bryst eller hel kylling delt i store biter.

Marinade:

1 sitron 

3 hvitløksfedd, revet

1/2ss paprika pulver

1ts ingefær malt

1ts spisskummen

1/2ts pepper

2ss oliven olje

Håndfull frisk persille og koriander,hakket

1ts salt

Ingrediensene for tagine:

1 løk, finhakket

1 løk revet

2ss olivenolje

1/2ts gurkemeie

1ss presset sitron 

Håndfull grønn oliven

Sitronskall av sitron ,delt i fire

Salt og pepper

Først ta ut innmaten til sitron ,ta bort stein og skjær innmaten fint.Ta vare på sitronskall.

I en bolle ha alle marinade ingrediensene 

Bland alt sammen og tilsett kyllingen og gni kyllingen godt i marinade , dekk med plasfolje og la den står i kjøleskapet minst 1 time og gjerne mer.

Ha olivenolje ,begge løken ,strø over salt og guremeie .Legg kyllingen over og resten av marinade ha på lokk og sett over middels varme ,la den koke i 20 minutter ,men hvis du bruke tagine så start med lav varme så ta middels etter på.

Skru ned varmen til laveste og la den små koke i 1 time til kyllingen er gjennomstekt. ta lokket av og tilsette sitronsaft,oliven og sitronskall ,smak sausen og strø over salt og pepper etter smak.Øs sausen over kyllingen i de siste 15 minutter .

Serveres med marokkansk brød Her, eller brytebrød , couscous .

Facebook Her 

#tagine #marokko #sitron #kylling #oliven