Tandoori kylling består av tandoori masala krydder ,yoghurt ,sitronsaft ,hvitløk,ingefær ,salt .kan bruke safran eller rødt fargetstoff  for å gi kyllingen rød farget.

Retteren er kjent i indisk og pakistans mat,men det ble nesten over alt ,tandoor er leir ovn som lages i kjøttet og masala er krydderblandingen.

Tandoori skulle være sterk av cayennepepper men her oppsikrift er ikke sterk .Du kan bruke mer cayennepepper om du ønsker deg en sikkelig sterk tandoori 🙂

 

Ingredienser:(4personer)

1200g kyllingbryst

3dl yoghurt

1dl fløte

3ts paprika

2ts malt spisskemmun

1ts malt coriander

1ts malt gurkemeie

1/2ts cayennepepper

5 hvitløksfedd,presset

1ss ingefær,revet

1/2dl sitronsaft

3ts tandoori masala(Hvis du har ikke det så bruk mer av andre krydder,fordi krydder i oppsikriften er ingredienser til tandoori masala)

3ts salt

For pensle,1/2ts cayennepepper,2ss olivenolje.

 

Bland alle ingrediensene(uten sitron ,yoghurt,fløte,kylling) sammen i en stor bolle.

Tilsett sitronsaft.

Tilsett yoghurt,fløte.

Skjær kylling bryst i tykke stk.

Bland kyllingen i marinade.

Legg marinade i en pose.La den står i kjøleskape overnatta.

Sett ovnen ved 200c.

Tre kyllingen på spydet.ha resten av marinade i en liten skål med 1/2ts cayannepepper og 2ss olivenolje.

Sett dem midt i ovnen cirka 35-40 minutter,pensle kyllingen og snu spydet hver 5 minutter.

La dem hvile noen minutter før du spise dem.

Serveres med kokt ris,raita Her og nanbrød Her

Ønsker dere en fin dag 🙂

Facebook Her 

#hjemmelaget #tandoorikylling #kylling #indisk #mat