Iskender kebab er en av de meste kjente kebab retter i Tyrkia ,og tar sitt navn fra sin oppfinner Iskender Efendi som bodde Bursa i slutten av det 19 århundre.

Det består av döner kebab,tomatsaus over stor biter av pidebrød eller lavash ,smør og tilbehør yoghurt.

Kan ha grillet sterk paprika på toppen og tomatsaus over kebab.

Her man bruker ganske mye smør ,med brødet,tomatsaus og over retten ti slutt,så det er opp til deg hvor mye skal du bruke (for å være sunnere mat)

 

Ingredienser:3-4personer

2 pide brød (jeg bakt to av min oppsikrift Her,og brukt halvparten av oppsikriften,uten seasamfrø og negillafrø )

Döner kebab Her

Smør 

1 boks passerade tomater

1/2dl vann

1ts salt

1ts pepper

1/4ts chili pulver

1/2ts sukker

 

For tomatsausen:

Varm 4ss smør i en stekepanne  på høy varme

Tilsett passerade tomater,vann,salt ,pepper,chili og sukke.Kok opp og skru ned varme ,la den små koke under omrøring i 10 minutter.Skru av varme og la den står varm .

 

Smør brødet med smør på begge sidene

Og stek den raskt i stekepanne på pegge sider.

Skjær brødet til firekanter 

Og legg dem i stor fat.Hold brødet varm.

Skjær döner kebab.

Og stek raskt i stekepanne 

På begge sidene.

Ha tomatsausen over brødet.

Så kebab ,og varm 3-4 ss smør og ha over kjøttet.

Ha yoghurt ved siden av maten.

Du kan ha resten av tomatsausen over kebaben også.

Facebook Her

#kebab #döner #pide #brød #smør #tomatsaus