Badami murgh eller kylling i mandler saus er en slags curry rett i India ,med gode smaker av ristet mandler ,løk og krydder med saftig kylling.

Det var kjempe godt og alle likte den hjemme,så jeg tenkt å dele den med dere.Alle ingrediensene kan kjøpes i vanlig mat butikk.

Ha dere en fin dag 🙂

 

Ingredienser: 4 personer

1500g kylling med bein,uten skinn i store biter

For marinade:

3ss sitron saft

1ts paprika

1/2ts chilipulver

1ts salt

4ss yoghurt

1ts garam masala,kjøpes eller du kan lage den selv http://alibabasmat.blogg.no/1432028890_hjemmelaget_garam_mas.html

 

For mandler saus:

2ss olje med 2ss smør

4 kardemomme hel

4 nelikk hel

1 liten kanelstang

1 laurebærblad

2 store løk,i skiver

1ss brun sukker

1 liten grønn chili eller rød,uten frø og finhakket

3 hvitløksfedd med samme størrelse 3 ingefær skiver,most i en morter med litt salt og 1ss vann.

1 1/2dl mandler uten skall og delt til to,ristet og most i en blender eller en morter med 4ss vann(spar noen mandler til pynt)

1 stor tomat,uten skall og finhakket

En lype gurkemeie

1/4ts muskatnøtt

2 1/2dl kylling kraft eller blandingen av vann og 1 kyllingterninger

Salt etter smak.

 

Først tørker du kyllingen med kjøkkenpapir og marinerer med sitronsaft ,paprika,chilipulver og salt ,la den står halv time.

Bland sammen yoghurt med garam masala og tilsett til kyllingen og bland godt .La den står på kjøkkenbenken 30 minutter eller i kjøleskapet over batten men før du skal lage retten la kyllingen står ved romtempratur 30 minutter.

Rist mandlene med litt olje i stekepanne og avskjøl.

Legg mandler i en blander med 4ss vann og kjør til du får en most mandler.

Mos hvitløk og ingefær i en morter.

I en stor og dyp stekepanne ,ha olje og smør over middels varme ,legg hel krydder og fres i 1-2 minutter.

Tilsett løken og stek i noen minutter.Tilsett sukker og stek til løken er lys brun.

Tilsett ingefær,hvirløk og chili,fres i 2-3 minutter.

Tilsett hakkede tomater

Gurkemeie og salt ,rør alt sammen og stek i 2-3 minutter.

Tilsett malt mandler og muskatnøtt og bland alt sammen,stek på lav varme i 6 minutter.Rør av og til.

Etter 6 minutter.

Legg kyllingen over sausen .

Og bland godt,dekk med lokk og la den små koke 10 minutter.

Tilsett kyllingkraft og la den små koke i 10 minutter til.Til kyllingen er ferdig stekt 

Smak til med salt.

Serveres med ris ,raita og nanbrød eller roti finner du oppsikrifter i bloggen min 🙂

Pyntes med hakkede chili ,mandler og urter.

Smakte bare nydelig 🙂

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#indisk #badami #kylling #mandler #saus