Bousbousa er en slags kake som lages av semulegryn i stor form og jeg har to flere oppskrifter fra før Her og Her.Men tenkt meg å lage basbousa i muffins form med krem fyll og de ble utrolig gode med fin konsistens 🙂 

Du kan dobble oppskriften fordi de er ikke mange .

Ingredienser: 10-12 muffins

1/2dl smør,smeltet

2dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)

1dl yoghurt

1dl sukker

1dl melkpulver(Heter Nido,finnes hos utlandske butikk eller i vanlig mat butikk noen ganger)

1dl kokosmasse

1/2ss bakepulver

1/2ss vaniljesukker

1egg

1/8ts salt(veldig lite)

For krem:

1 1/2dl melk

1 1/2dl fløte

1/2 dl maizena

1/2dl sukker

1/2ts vaniljesukker

1/2ts eddik

Hakkede pistasjnøtter for pynt.

Sirup Her , eller en ferdig kjøpt flaske hvit sirup.

For krem: I en kjele balnd sammen alle ingrediensene til krem ,rør alt sammen ,kok opp og la den små koke i 10-15 minutter mens du røre inn av og til

Legg den i en skål og avkjøl

Legges i kjøleskapet minst 1 time.

Varm ovnen ved 180C.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og de andre i annen bolle.

Så rør alt sammen godt ,du kan bruke en miksmaster .

Hell lit av rører i muffins form ca 1- 2ss

Så litt av kremen i midten

Og litt av røre over ca 1-2ss ,bruk en spiseskje.

Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter ,til de er gyldene.

Tar du muffins fra ovnen og pynt med pistasjnøtter så heller du sirup over med en gang.Sirup skal være kaldt og muffins er varme.Avsjøl i formen.

Disse var kjempe gode med krem i midten ,og ikke alt for søte 🙂 serveres med resten av kremen.

Facebook side Her
#muffins #basbousa #arabisk #søt #kake