Irakisk biryani er litt annerledes enn den indisk biryani , våres biryani innholder ris ,kylling,kjøttboller,løk,grønne urter,pasta,mandler ,poteter og krydder.Kjempe godt men krever tid og jobb.Jeg brukt de fleste ingrediensene som du finner i vanlig butikk ,men tørkede lime du må kjøpe i utlandske butikken eller bruk til syre du her hjemme i stede for som sitron.

Ønsker dere en fin dag 🙂

 

Ingredienser:

Olje for steking

Vann

1 hel kylling ,legg i en kjele og dekk med vann,kok opp og ta skum som ligger på toppen så tilsett 1/2ts karri,1/2ts syvkrydder Her 1/4ts gurkemeie  og litt salt og pepper.Ha på lokk og la den små koke i ca 40 -45 minuttrt til kyllingen er ferdig.Ta ut kinnet og  beine ,del kjøttet i biter.(la kyllingkraft kokes til halv parten og du kan servere den med maten smak til med salt og pepper)

3 medium poteter,skrellet og skjært i biter,stekes i olje.Legg over kjøkkenpapir.

4 medium løk,skjært i båter

1 1/2dl rosiner, legges i kokt vann halv time.Legg i en sil og la vannet renner av.

2dl grønne urter,frisk eller frosen.

1dl mandler i skiver uten skall,stekes i litt olje og legges over kjøkkenpapir.

1 dl vermicelli ,små korte pasta

5dl basmati ris ca 1 1/2 glass

5dl kokt vann lik ca 1 1/2dl glass

Salt og pepper

Krydder(kardemomme,nellik spiker,kanel malt og 1 hel,tørkede lime malt/eller litt sitron saft,Syv krydder Her,hel pepper)

Kjøttboller:450g kjøttdeig helst med litt fett,2 hvitløksfedd revet,1ss potet mel,2ss finhakket friske persille,1ts spisskummen malt,1ts koriander malt,1ts pepper,ts syv krydder Her,1ts løkpulver og 1ts salt.Bland alt sammen og del til boller.Så stek i olje  til de er gjennomstekt og legg over kjøkkenpapir.

 

I en kjele ha litt olje og tilsett vermicelli pasta stek til den er brun ,tilsett grønne urter og bland sammen med pasta tilsett 1dl vann med 1/4ts salt ,la den små koke til vannet fordampes ha 1/4ts kardemomme ,1/4ts tørkede lime og 1/4ts syv krydder ,bland alt sammen og legg til side.

I en stekepanne ha litt olje og tilsett løken stek litt over middels varme så ha 1/4ts kanel og stek  til den er gylden brun ,ha over rosiner og stek i 1-2 minutter ,ha over kyllingen 1/2ts tørkede lime og 1/2ts syv krydder og litt salt og pepper,bland alt sammen og legg til side.

Bland alt sammen i en stor kjele løk,rosiner,kyllingen,poteter,pasta,mandler og kjøttboller.


 

Vasker du risen i en sil under kaldt vann flere ganger ,la vannet renner av.Varm en stor kjele og ha lit olje over middels varme ,ha i 3 nellik spiker,8 pepperkorn,4 hel kardemommer og halv en kanel stek i 1-2 min så tilsett risen og rør i 3 minutter ,hel over kokende vann med 1 ts salt ,kok opp ha på lokk og la den små koke i 10 minutter .

Etter 10 minutter tar du lokket og rør forsiktig med en gaffel ,dekk med kjøkkenhåndkle og lokk ,la den står på laveste varme i 10 minutter til.

Risen er klar.

Bland halvparten av kyllingblandingen ,kjøtboller og andre ingrediensene med risen ,legg i en stor fat og hel over resten av ingrediensene .

Det var utrolig godt 🙂 mye jobb ja med når du har besøk eller tid så prøv deg med den her.

Serveres med salat ,hvitløksyoghurt ,kyllingkraft og pickels  .

Salat : 1/2rød løk i båter ,3 tomater i biter, 1/2 agurk i biter ,1/2 gulrot i tynne skiver ,1/4 salat revet og 1/2 rød paprika i biter med litt salt ,pepper ,2ss olivenolje, 2ss balsamicoedikk og 2ss granateplesirup.Smak til med salt og pepper.

Hvitløksyoghurt : 3-4dl yoghurt,4 hvitløksfedd presset,2 ts sitronsaft ,1ss mint eller persille ,salt og pepper .bland alt sammen .


Facebook  side Her 

#biryani #Irak #irakisk #kjøttboller #kylling