Super enkel og ikke minst god , potetmos med stekt kjøttdeig ,løk,oliven,rosiner og kokt egg.Det ligner på en rett fra Uruguay som heter pastel de carne .Men i pastel de carne de legge en del av potetmos i bunnen så ferdi stekt kjøttdeigblandingen  så toppes med resten av potetmos og revet parmesan så stekes i ovnen ved 200c i 30 minutter til den er gylden.

Mange gode smaker ligger i retten her 🙂

Ingredienser:4 personer

Potetmos:

1kg poteter

50g smør,smeltet

2dl melk,varm

Salt og pepper

Kjøttdeigblandingen:

3ss olje

1ss olivenolje

650g kjøttdeig

2 løk,finhakket

1 grønn paprika, hakket

1/2 boks mais

1ts paprikapulver

1ts spisskummen,malt

1ts pepper

1/2ts hvitløkspulver

1/4ts chilipulver

1ts salt ,etter smak

100g rosiner

80g oliven, i skiver

4 hardkokt egg,delt i biter

Håndfull frisk koriander eller persille,finhakket

Pyntes med lime båter og revet parmesan.
 

Lager du potetmos først,vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.Kok dem møre i usaltet vann.Hell av vannet og damp potetene tørre.Ha smør over potetene og mos med en mikser eller lignende mens du spe med varm melk.Tilsett salt og pepper og rør alt sammen.

Kjøttdeigblandingen,Varm en stekepanne med litt olje og brun kjøttet raskt ,legg til side.I samme stekepanne ha litt olje og stek løken til den er blank og myk,tilsett paprika og stek i 2 minutter, så rosiner og stek litt til.legg kjøttdeigen tilbake i stekepanne og tilsett krydder og litt salt ,stek i 5 minutter over middelsvarme.

Ha mais ,oliven og olivenolje over og blande alt sammen,skru av varme og tilsett eggene og koriander,bland alt forsiktig ,smak til med salt og pepper.

Ha potetmos i tallerken og legg kjøttblandingen i midten ,strø over parmesan og toppes med lime båt.

Enkel og kjempe god 🙂


Facebook Her

#potetmos #kjøttdeig #oliven #egg #rosiner #mais