Det er ikke lett å besikrive hvordan barna reagert når de så disse i går 😀  men de var nok fornøyde og fikk en artig overraskelse .

Esh al bulbul på arabisk betyr fuglerede og det er en kjent dessert der ,men det er samme alle retter finnes alltid forskjellige måter å lage på.Noen kverne pistasjnøtter og noen ikke.Jeg valgt å legge pistasj slik at det ser ut som egg .

Jeg stekt pistasjnøttene med fuglerede for at de får en god smak men det finnes noen som tilsette det etter steking for å ta vare på de grønne farge til nøttete.

Uansett disse er kjempe gode og sprø .

Her kommer oppskriften

Tips : legg alltid kataifi pastry mellom fuktige kjøkkenhåndkle for at de skal ikke bli tørre.Det kan hende at du trenger ikke hele kataifi pakke så du kan lage halv pakke og spare resten i en pose så i fryser.

1 pakke knafeh som heter kataifi pastrty (kan kjøpes i utlandske butikker ,eroucash og kan finnes i vanlig matbutikk noen ganger

Sånn ser ut veldig tynne og lange strimler.

70g pistasjnøtter

300g smør ,smeltet.

Hvit sirup: 3dl vann ,3 1/2dl sukker ,2ts sitron saft,1ts rose vann .

I en kjele ha vann ,sukker og sitron saft ,kok opp så la den små koke i 10 minutter.tilsett rose vann og la den små koke 5 minutter til .Legg til side,sirupen skal være i romtemperatur.

Ta noen strimler fra kataifi og pensle med litt smør.

Ruller du enden litt og trykk på med fingeren får å lage bunn så ruller du videre.

Til du får en liten fuglerede ,selvfælgelig fugler lager bedere en det 😀

Legg alle sammen i en form,så legger du pistasjnøtter o midten og press de ned ,bruk 2-3 nøtter( det er avhengig av hvor stor eller liten fuglerede er)
Forvarmt ovn ved 180c

Heller du smør over ,sørg at alle får litt smør.

Stek midt i ovnen ca 30 minutter ,men etter 20 minutter skru bare over varme og stek til de er lys brune.

Ta disse fra ovnen og hell hvit sirup over(pass at formen er veldig varm og ha smør i bunnen så du kan ta de fra formen og heller smør over men viktig at esh el bulbul skal være varme og sirup er i romtemperatur )

Fuglerede var kjempe god med pistasj og helt sprø 🙂

Facebook Her

#dessert #fuglerede #arabisk #pistasj