En kjempe god og sprø brød men myk inni fra India. Ingrediensene er enkle men brødet trenger tid og arbeid .Som dere ser at den type brød trenger ganske mye olje for både arbeid og fritering .Men det skader ikke å lage sånne en gang i året vel! Jeg lagde slik brødet noen ganger med en deilig karri gryte 🙂  

Ingredienser: 8 stk

500g hvetemel

1ss sukker

1ts salt

3 1/2-4dl vann

3ss olje

 

Olje for fritering og for arbeide med deigen

I en bolle bland sammen hvetemel,sukker og salt

Tilsett vannet litt om gangen mens du elte deigen.

Til du får en myk og smidig deig.

Tilsett 3ss olje over deigen og elt videre 

Deigen skal være myk og smidig.

Dekk med fuktig kjøkkenhåndkle og la den står minst 3 timer.

Del til like deler ,det ble 8 boller hos meg.

Ha olje på kjøkkenbenken og klem en bolle ut så strek og rist deigen til du får en stor rund og veldig tynn deig.(bruk litt mer olje over og under deigen når du arbeide) det gjør ikke noe om det blir noen hull i deigen.

Rulle inn i en veldig tynn .

Så den ene enden gjør det som en snegle.

Pensle med litt olje over.

Gjør det samme til resten og la disse hvile i 10 minutter.

Varm en stekepanne . og en jerngryte eller jernstekepanna med olje for fritering .

Ha en av disse bollene og gjør det til en runde med hendene eller kjevle med hjelp av litt olje(bruk hendene bedere)

Stek disse raskt på begge sidene ca 30 sek på hver side.

Så legg brødet i oljen med en gang og stek på begge sider til de har fått en gyllen farge.

Ta ut og klemme (knuse) brødet med begge hendene .Gjør det samme til resten.

Brødet var så godt og knasende sprø 🙂

Passer til indisk gryte som du finner flere oppsikrifter i bloggen min.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/

#brød #pratha #Poricha  #parota #indisk #hvetemel