Joojeh kebab kylling er grillet kylling i spyd som marinert med safran ,sitron ,løk og yoghurt.det er veldig kjent i Iran som er nydelig og godt.Safran brukes ganske mye i matlagning i Iran .Mange har vant til safran i baking i Norge men man kan bruke det i ris ,kjøtt og andre retter.

Ser du at oppskriften er lang og kanskje du tror at det er litt slitsomt men kan si til deg noe at resultater til kyllingen er saftig og kjempe god,det er som restaurant style 🙂

Ønsker dere en fin dag og god mat .

Ingredienser:

1200g kyllingfilet

Trinn1:

3 løk,grovhakket

2 grønn paprika,grovhakket

1ts safran,malt

Presset 2 sitroner ca 1/2dl sitronsaft

1 1/2ts salt

1/2ts five peppers,kvernet

Trinn2:

2dl naturell yoghurt

1ts fivepepper,kvernet

2ss majones

Presset 1/2 sitron,2ss sitronsaft

1/4ts gurkemeie

Trinn3:

50g smør,smeltet

1dl naturell yoghurt

1dl vann

1ts salt

1ts safran,malt

1ss sitron saft

1/2ts fivepepper,kvernet

 

For trinn1:skjærer du kyllingen i store biter.

Ha løken,paprika,salt og pepper over  og blande.

I en skål bland safran med sitron ,la den står minst 1/2 time til 1 time.

Hel over kyllingen og bland godt med hendene.ha på lokk og la den står i kjøleskapet helst over natta.

Neste dag tar du kyllingen fra marinade og kaster du marinaden,skjær kyllingfilet til biter enten små eller store som passer til grillspyd (dy kan bruke tynne spyd)

I en skål bland sammen yoghurt,pepper,majones,sitron og gurkemeie.

Tilsett over kyllingen og bland godt .la den står på kjøkkenbenken 1 time før grilling.Eller i kjøleskapet om du skal grille senere.

Trinn 3:

I en skål bland ingrediensene til pensling yoghurt,vann,salt,safran,pepper og sitronsaft.

Gjør grillen din klar,jeg brukt noen kongler de brenner seg fort.

Sett kyllingen i spyd.

Nå kyllingen og marinade til pensling er klar 🙂

Grill kyllingen (tips ikke grill med høy flamme da kyllingen brenner seg fort )
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snu kyllingen raskt på andre side og pensle med marinade,gjør det samme hele tida til kyllingen er gjennomstekt ,pensle og snu men sørg at kyllingen blir ikke tørr,den tar noen minutter,siden jeg marinert kyllingen lenge så det gikk fort å grille kyllingen.Også størrelse til bitene jo større jo lengere tid trenger.Har du tynne spyd skjær kyllingen i små biter.

Disse ble helt saftige .

Og kjempe gode.Ikke tenk på safran smak om du er litt skeptisk fordi det er ukjent i Norge og uvant å bruke safran i kyllingen ,det ble kjempe godt 🙂 med grill smak .

Grill noen tomater og løk som delt til to ,det er sånn man servere retten i Iran ,du kan grille også chili ,paprik .

Serveres med safran ris eller bare vanlig kokt ris,sitroner,tzatziki Her

 (For safranris ,i en skål ha safran ca 1/2ts og hel over litt varmt vann og en klype sukker,la den står til  side.Vask risen flere ganger i vannet så legg det i et dørslag ,ha 2-3ss olje i en kjele fres risen litt så heller du vannet som dekker risen litt ca 1cm,kok opp ha på lokk og la den små koke 15 minutter,skru av varme og la den står 10 minutter til.Når risen er kokt ta en del fra risen og blande med safran blandingen ,så ha den safranris over resten av ris.Det er en enkel måte for safran ris)

Følg meg på facebook Her og del gjerne med andre 🙂

#persisk #kylling #joojeh #Iran #safran