Shish kebab med indisk smak ,utrolig god og lett å lage ,det finnes mange slags indisk kebab men den her er enkelt og alle ingredienser finner du i vanlig mat butikk 🙂 det har mild smak så du kan tilsette mer chili for å få ekstra sterk smak .Kjøttet brukes ofte er lam men jeg brukt blandingen av okse og lam .

Ha dere en fin dag

Ingredienser:4 personer

250g kjøttdeig av okse

250g kjøttdeig av lam

2 hvitløksfedd,2 skiver ingefær i hvitløksfedd størrelse(most i en morter med litt salt)

1-2 grønn chili,uten frø og finhakket

1/2 rød løk,revet fint og press vannet ut

2ss fersk koriander,finhakket 

1ts malt koriander

1ts garam masala,kjøpes eller du kan lage det selv Her

1ss maisstivelse

1ts salt

1ts pepper

I en bolle ha alle ingrediensene med kjøttet

Bland alt sammen godt.

Del kjøttet til like størrelse,jo midre biter du bruker jo bedere for at du grille disse raskt. Sett kjøttet på syd som du har brede eller tynne med hjelp av hånden (fukt hånden med litt vann mens du kleme kjøttet og drar på spyden,klem endene til slutt.)

Kan grilles på kullgrill eller i ovnen ved 250c grillfunksjon.

Snu shish kebab ofte hver 1 min til kjøttet er gjennomstekt ca 20 minutter (kan pensles med ghee/smør eller litt olje med chilipulver)

Serveres med nanbrød,ris tzatziki ,raita ,finner du oppsikrifter i bloggen min .

Følg meg gjerne på facebook Her

#kebab #indisk #krydder