Crispy pommes frites ,tar litt tid men du får en sikkelig gode stekt poteter 🙂

 

 

Skrell potetene og skjær dem i tykke eller tynne staver,legg dem under kaldt vann i ca 15 minutter.

 

La vannet renner ut av potetene, og kok opp vann i en stor kjele med lett saltet ha potetene i vannet og la den små koke uten lokk i 3-4 minutter.

Hell potetene i en dørslag og la vannet renner ut.

Ha potetene i en flat brett ,avkjøl på kjøkken benken eller kjøleskapet cirka 20 minutter.

Fyl halv gryte med olje(sett varmen på over middels sterk varme,olje må være varm) så stek potetene i 2 minutter .Ta dem i en drøslag så i en brett med kjøkkenpapir

Avskjøl cirka 20 minutter.

Stek potetene i gryte igjen noen minutter (pass på at det blir ikke brent).

Legg dem på en brett med kjøkkenpapir .(men det er best å blande med en gang med salt ,for at salten fester seg i potetene)

 

I en stor skål ha litt havesalt og vanlig salt.

Ha potetene i skål og bland .

Spises med en gang ,de er crispy utover og myke inn 🙂

Facebook Her

#potet #hjemmelaget #pommes #frites