Taboulah er midtøsten salat ,veldig godt og frisk.Lett å lage men trenger du ganske mye persille ,med veldig lite bulgur ,tomater ,olivenolje og sitron.

Noen liker det med ekstra syre så ha ekstra sitron saft tilslutt etter din smak.

Tabouleh passer godt til grill mat eller som tapas og tilbehør.

Tips : Persille best å kjøpe i utlandske butikker.det er billigere og de selger det i store mengende .

Bulgur finnes i norske butikker og i utlandske butikker også.

Kan serveres med salatblader .

Ingredienser: 3 personer

250g persille uten stilkene, ca 1-2 bunt store 

4 mynte blader 

1 vårløk ,finhakket

1/4dl finmalt bulgur ,helst den brune men det går bra med hvite også

1/4dl olivenolje

1 sitron,presset saft

2 tomater,ta ut innmaten og finhakket

1/2-1ts salt,etter smak 

 

Sånn ser ut bulgur som er brun.

Vasker du persille blader godt under vannet og la vannet renner ut i et dørslag,så med en skarp kniv hakk persille veldig fin .Gjør det samme til mynte blader


 

Ha bulgur med olivenolje ,presset sitron 

Tilsett tomatene og la den står 5 min til side.

Tilsett persille,mynte ,vårløk og salt ,bland alt sammen med hjelp av to spiseskje .

Smak til med syre og salt.

La den står 5-10 min i kjøleskapet før servering.

Facebook Her

#tabouleh #salat #midtøsten #Alibabasmat