Det var før to dager siden jeg skulle lage våruller så jeg fant ikke filodeig i butikken ,så jeg bestemt meg å lage den fra bunnen siden jeg har tid hjemme.

Jeg ble overrasket at det gikk veldig bra og det var lett å lage filodeig fra bunnen.Det tar lang tid og trenges tålmodighet men om du får ikke kjøpt filodeig i butikken eller du elsker å lage mat fra bunnen så jeg anbefaler deg å prøve denne oppsikriften.

Du kan lage våruller ,sambosa eller baklawa med disse .

Ha dere en fin dag 🙂

Ingredienser:40stk

For deigen:

560g hvetemel

1ts salt

1.58dl  smeltet smør

3.56dl melk varm,eller vann

2ts hvit edikk

For å jobbe med deigen:

260g maisstivelse pulver

4ss hvetemel

 

I kjøkkenmaskin bland sammen hvetemel og salt ,tilsett smøret og edikk og melken litt om gangen ,bruk k visp

Når deigen er nesten klar bruk deigkrok og elt i 8 minutter 

Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i 2 minutter.Ha den i en bolle og dekk med plastfolje ,la den hvile minst to timer eller mer.

Maisstivelse pakke.

Bruk den som er pulver ligner på potet mel.

I en skpl bland sammen maisstivelse og hvetemel.

Del diegn til fire like.(her jeg brukt først bare halv deigen)

Så del de to til fire.

rulle disse som pølser.

Og del til 20stk like

Som jeg sagt jeg brukt først halv deigen  så her er 20st .

Form til små bolle og dekk med kjøkkenhåndkle.

Ha litt av hvetemel og maisstivelse på kjøkkenbenken og kjevle til runde 14-15cm

 

Ha 1 liten ts av maisstivelse blandingen over.

Og legg til side,kjevle en til og legg over den første og dekk med en lite ts av maisstivelse.

Gjør det samme til 10 stk og legg opp hverandre.

Kjevler du alle 10stk sammen  så snu alle sammen og dra/strekk fra kantene litt 

Så kjevle igjen til 30cm eller mer.

Åpner du fra kantene forsiktig og se at de sitter ikke sammen.

Ha en isboks over 10tsk filodeig og skjær til firekant eller runde som du vil.

Pakk hver 10stk i plastfolje (rulles i plastfolje som en pølse)og legg i kjøleskapet om du skal bruke disse samme dag eller i fryser.Det er viktig å pakke de godt i plastfolje for å unngå at filodeigen blir tørr.

Når du skal åpne filodeigen fra hverandre så åpner veldig forsiktig.Jeg lagt 40stk og alle ble veldig fine og tynne 🙂

Facebook side Her

#filodeig #hvetemel #hjemmelaget #våruller