Jeg har to tyrkisk brød fra før ,lavas brød Her og Tyrkisk Ramadan Pide (tykk brød) Her ,her jeg brukt samme oppskrift til ramadan pide brød men jeg kjevle deigen veldig tynn og det ble utrolig god ,så pensle brødet med litt smør som gir god smak og holder brødet myk.

For elting du kan se på tyrkisk ramadan pide linken om du vil se mer bilder.Jeg tenkt at det trenges ikke mange bilder her siden jeg lagde som oppskrift fra før.

Ønsker dere en fin dag 🙂

Oppskriften til 6 store brød

Deigen :

550g hvetemel

3 1/2dl melk,lunkent

1/2dl melk,lunkent

8g tørrgjær

1ts sukker

1 1/2ts salt

1ss olivenolje

 

For pensling:(piskes sammen)

1 eggeplommet

1/2dl melk

 

Smeltet smør

 

I en liten skål blande sammen 1/2dl melk ,sukker og tørrgjær(rør godt slik at gjæren er oppløst),la den står 10 minutter under kjøkkenhåndkle.

I en stor bolle sil mel og salt sammen.Tilsett gjærblandingen i bollen,bland alt sammen.Og tilsett melk mens du elte,jeg brukt hendene mine ,du kan bruke kjøkkenmaskin.Elt i 8-10 minutter ,smør bollen med litt olivenolje og legg deigen i så ha litt olivenolje over deigen.Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve 1 time til 1 1/2 time ,til dobblte av sin størrelse.

Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og press ned så del til 6 boller.dekk med kjøkkenhåndkle og la den hvile 15 minutter.

Varm ovnen på høyste varme med pizzastål(pizzastål kan kjøpes Her )eller stekebrett midt i ovnen.

Ha litt mel under og over en bolle og kjevle til tynn brød .Legg brødet over pizzaspade med litt mel under brødet og  pensle brødet med egg og melk blandingen.legg over pizzastål eller stekebrett.

Stek i 3-5 minutter(bruk over grillfunksjon om stekebrett /pizzastål er veldig varm,under og over varme om det er ikke det) ,til den bloser seg opp og får litt gylden farget på toppen.Ta brødet og pensle med litt smør.Dekk med kjøkkenhåndkle til servering ,eller legg brød etterpå i en pose.


 

Brødet var myk og kjempe god 🙂

Serveres med ved siden mat som gryte eller suppe eller du kan fylle med kebabkjøtt og andre retter.

Kan fryses ned .

Facebook side Her
#brød #tyrkisk