Fetteh er brød i tynne biter som kommer i forskjellige versjoner med  kjøtt,kylling,kikkerter , bønner sammen med yoghurt ,olivenolje og hvitløk.og det er en typisk mat i Syria .Siden jeg bodde der i noen år så jeg har spist ganske mye syriske mat og det var kjempe god.

Her er sammen med shawerma (kyllingkebab)  

Brødet skal være tynn og ikke tykk ,du kan lage den selv her Her,men må kjevles i tynne lag.

 

Ingredienser:4-6 personer

500g kylling i terninger

Kyllingmarinade:

4ss youghurt

1 1/2ss tahina

3ss olje

2 presset hvitløkfedd

1ss eddik

1ss sitronsaft

1ss kebebkrydder Her

1 ts salt

 

 

Olivenolje

1 glass ris

1 glass vann

1 kyllingbuljong

2 brød,i biter

2ss tahini,sesampure

5dl yghurt

1dl vann

1ss sitronsaft

4 hvitløksfedd,presset

Salt

1 tomat,finhakket

Persille

 

Bland ingrediensene til marinade og legg kyllingen i ,minst 1 time.

 

Vask risen under vann og la den ligges i vannet 1 time,hell ut vannet før du lager risen.

Stek brødet i olje til de får brun farget,legg til side.

Stek kyllingen litt om gangen på begge sider og legges til side.

I samme stekepanne legg 1 glass vann ,salt og kyllingbuljong ,kok opp og legg risen i ,ha på lokk og la den små koke i 15 -20 minutter på laveste varme.

Bland sammen yghurt,1dl vann,hvitløk,tahini ,sitron og litt salt.

I en form legg brødet først

Risen

Yoghurt ,litt oliven olje

Kyllingen ,litt brød og finhakket tomat.Strø over persille og oliven olje.

Retten tar ikke lang tid og er så god 🙂

Facebook Her

#fetteh #brød #kylling #yoghurt #Syria #olivenolje