Det finnes mange oppsikrifter til kebab/shawerma i bloggen min som du kan se her

 http://alibabasmat.blogg.no/1433760448_kebabtallerken_dner_k.html

http://alibabasmat.blogg.no/1420989989_kebabkjttshawarma.html

http://alibabasmat.blogg.no/1421074681_hjemmelaget_kebabpizz.html

Med hjemmelaget krydder og saus.I dag oppsikriften er enkel ,og trenger ikke lang tid for å lage kjøttet .Jeg brukt kun krydder og salt ,kjøttet er viktig at du velger den som kan stekes raskt som biff eller lignende.

Har brukt litt maismel har gul farget til deigen som gir pizza en deigen skorpe men du kan bruke bare hvetemel og det funker helt fint.Jeg brukt kun løk ,sopp  og gul ost til pizza men du kan bruke hva du vil på pizza.

 

Ingredienser: 2-3 pizza

Kebab saus: http://alibabasmat.blogg.no/1415444687_hjemmelaget_kebabsaus.html

Pizzadeig:

4dl vann,lunkent

2 1/2ts tørrgjær

1ts sukker

2ss olivenolje

50g maismel(bruk hvetemel hvis du har ikke det)

1 1/2ts salt

450g hvetemel

Litt ekstra mel til utbaking

 

Kebabkjøtt:

Olje for steking

700g mørt kjøtt biff ,skjært i tynne skiver

2ts kebabkrydder http://alibabasmat.blogg.no/1414867096_hjemmelaget_kebab_kry.html

1ts salt

 

Saus:

1ss olivenolje

2 hvitløksfedd,revet

1ts oregano

1ts basilikum

2ss tomatpurre

1/2 boks hakkede tomater

1ts sukker

1ts balsamicoedikk

salt etter smak

 

4 sopp,i skiver

1/2 løk,i skiver

Gul ost 

 

Mariner kjøttet med krydder og salt,Varm en stekepanne over høy varme med litt olje og stek kjøttet litt om gangen på begge sidene .Legg til side.Du kan skjære kjøttet i mindre biter .

Deigen:

I en bolle blande sammen vann ,gjær,sukke og oliven olje.La den står 10-15 minutter .

Tilsett 50g maismel  og salt mens du elte ,så tilsette resten av hvetemel litt om gangen mens du elte til du får en myk og smidig deig (kanskje du trenger litt mer hvetemel ).Dekk med plasfolje og la den heve i 1 og halv time.

Saus :

I en kjele over middels varme ha olje så hvitløksfedd ,organo og basilikum stek raskt så tilsette tomatpurre ig hakkede tomater ,la den små koke i 5 minutter ,tilsette sukker og edikk.La den små koke 15 minutter til.

 

Varm ovnen på høyste varme(jeg har pizzastein inni) Kan kjøpes HER

Ha deigen på kjøkkenbenken og elt litt ,del til 2-3 boller og la den hvile med kjøkkenhåndkle over i 15 minutter.

Ta mel på kjøkkenbenken og dyp deigen i melet på begge sidere ,press deigen og forme litt så rist deigen godt fra melet.og streke diegen til midium str (jeg bruke bare hendene )

Ha litt mel eller maismel på pizzaspaden og ta pizzadeigen over(pizzaspaden kan kjøpe Her).Ha tomatsaus over ,ost,løk og sopp.

Stekes midt i ovnen i 4-6 minutter (eller til osten har smeltet og bunnen og kantene er stekt)

Ta pizza fra ovnen og ha kjøttet over , tøkede urter ,så kebab saus.

Facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#kebab #pizza #kjøttet #hjemmelaget