Teshreeb lehem(Teshreeb betyr brødet i suppe ,gryte og lehem er kjøtt ) er veldig popelær rett i Irak og alle lager det der ,enkel og super godt.

Du kan bruke lammekjøtt ,okskjøt eller kylling,men lammekjøtt har mye fet og det gir mye smak  .Grytte spises med brød og helst med hendene 🙂

 

Ingredienser:

Olje

Vann

2dl kikerter

1/4ts natron

1-1 1/2kg lammekjøtt med bein

1 helhvitløk

6 små løk

2 tørkede lime

3 poteter

4ss tomatpure

1 boks passerte tomater

Krydder(1ts rosmarin,2 laureblader,1/2ts gurkemeie,1ts syv krydder Her,1ts karri)

Salt

pepper 

 

Legg kikerter i vannet med natron 12timer,så hell vannet ut og vask den godt ,ta en kasrolle og ha i kikerter med over 1 liter vann og la den koke opp så skru ned varmen og la den små koke med lokk på i cirka 1 time .Ta kikerter ut fra vannet og sett den til side og ta vare på vannet.

Ha en gryte på varm med litt olje i ,så finhakket 1 løk ha den i gryte og fres litt så ha i kjøttet , 1/2ts gurkemeie og 1/2ts karri og surre litt i noen minutter ,hel over kikertervannet ca 12dl og kok opp uten lokk ,ta av skumme og ha i gryte 1ts rosmarin ,laurblad ,ha på lokk og le den små koke i 1 time.

 

Etter en time ta kjøttet av gryte i en durslag og sil kraften . ,Skrell potetene,løk og hvitløk så skjær potetene og hvitløk i  store biter.

Ha litt olje i en kasrolle og brun kjøttet litt så ha i tomatpure og resten av krydder og surre litt .

Tilsett poteter ,løk ,hvitlløk og kikerter,5-6dl kraft fra lam .

Tilsett tørkede lime ,salt ,pepper og passerte tomater ,la den små koke med lokk på i 1 time.

Smak til med salt og pepper.

 

Når gryte er ferdig ta 3-4 brød(brød oppsikrift Her) som har skjært i stor biter i en stor dyp tallerken og hell over sausen av gryte og fordell poteter,kjøttet,kikerter og resten over.

Håper at dere kommer å lage det , det er kjempe godt  🙂 Vi har spist hele gryte hjemme 😉

Ha dere en fin kveld 🙂

Fb Her

#gryte #lammekjøtt #brød #hjemmelaget #potet