Det er sommer og sol, kjempe deilig her og det er på tida å grille 🙂 vi kommer å grille ofte her hjemme så lenge det kommer ikke noe regn 😀

Grilling i midtøsten og tyrkia ganske mye nesten hele året ,og grillet kjøtt er mest lages der stor sett av lam ,okse og kylling.Her er en typisk tyrkisk kebab som lages der av lammekjøtt i biter med lammefett i biter mellom hverandre ,men jeg tenkt meg å bruke ytrefilet siden vi har kjøpt den fra butikken.Det er viktig at kjøttet er veldig mørt for at det blir ikke seig under grilling,Varm din grill før du sette på shish kebab.

Ha dere en fin  dag 🙂

Ingredienser:

1500g ytrefiet,i biter

Marinade:

10ss yoghurt

4ss løk juice,(fin revet 2 løk så legg i en sil og press vannet fra løken i en skål)

3ss olivenolje

1ss sitronsaft

1ss tyrkisk biber salcasi (1ss paprikapurre eller

1ts chilipurre )

1ss ketchup

2 ts spisskummen

2ts hvitløkspulver

1 1/2ts timian

1ts svart pepper

1ts malt chili flak

1 1/2ts salt ,etter smak

 

Bland alle ingredienser til marinade sammen ,tilsett til kjøttet.

Bland godt sammen ,la den står 1 time på kjøkkenbenken før grilling.(eller kan være i kjøleskapet over natta)

Plasser kjøttet på spyd ,Ta vare på resten av marinade som renner fra kjøttet i en skål for å pensle kjøttet av og til under grilltid.

Ble 8 spyd hos meg siden jeg har en bred spyd så jeg skjært kjøttet i store biter men det går helt fint å bruke de tynne spyd men skjær kjøttet i mindre biter.

Snu av og til mens du pensle

Tar noen minutter til kjøttet er ferdig 🙂 

Kjøttet var saftig og god,strø over litt salt om det trenges eller sumak (en syrlig krydder)

Vi hadde ved siden shish kebab grillet paprika,chili,aubergine,salat og tzatziki 🙂

Kan serveres med ris eller brød også.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#shish #kebab #okse #ytrefilet