Tikka er kjøtt i biter som er grillet i spyd hos oss ,og det er ofte innholder  lammekjøtt eller kalve kjøtt.Vi bruker ikke mange ingredienser som marinade til kjøttet i Irak ,så her en super enkel  tikka kebab som du kan grille inne eller ute . Kjøttet var saftig og kjempe god .

Ingredienser: 2 personer

6-7 tre spyd (klipper du litt i tre spyd fo at den passer i jernstekepanne)

350g kalv entrecote,eller mørt kjøtt

Marinade:

2ts grillkrydder Her

2ts olivenolje

2ts rødvinseddik

1/2 ts salt,etter smak

1/2 grønn paprika,i biter

1/2 rød paprika, i biter

1/2 løk, i biter

 

Bland sammen olivenolje,eddik og grillkrydder i en skål.

Gni og masser marinaden godt inni kjøttet,legg marinade kjøttet i en pose ,la den står på kjøkkenbenken 1/2 time før du grille eller i kjøleskapet om du skal grille senere.

Skjær kjøttet i små biter sammen med paprika og løk.Tre alle alle sammen i tres pyd(trenger ikke å legge tre spyd i vannet før du bruke de fordi de kommer ikke å få direkt varmen )


Varm en jernstekepanne over middels varme 

Grill over sterk middels varme i 4-5 minutter  på hver side men snu tikka kebab ofte på alle sidene


 

til de er litt rosa i midten eller gjennomstekt . slik du liker.

 

Serveres med pitabrød Her  ,kebab saus Her og salat .

Facebook Her

#tikka #kebab #grill #entrecote #paprika #krydder