Ras Al Hanout er mest kjent krydder i nord afrika ,og brukes mye i tagine ,suppe og andre mat der.du kan bruke ras el hanout til kjøtt ,fisk og kyllingen også.Det er kjempe godt i matretter.

Krydder blandingen i Ras el hanout er åpen fra 10 til 20 , 40 ingredienser eller mer .og det er forskjell mellom land og land ,familie og familie oppsikrifter. De bruker noen planter som finnes kunn i nord afrika men jeg prøvd å få de meste som finnes i Norge og Svergie.

 

Ingredienser:

1ts salt

3ts malt gurkemeie

3ts malt spisskemmun

2ts malt ingefær

1/2ts malt muskatnøtt

7 hel rosepepper

7 hel grønn pepper

10 hel hvit pepper

10 store hel svart pepper

1/4ts malt kanel

2ts corianderfrø 

1/4ts malt cayenne pepper

1ts malt allehånde

1/4ts malt nellik

1/2ts malt kardemomme

1ts malt hvitløkkrydder

1hel stjerneanis

1/4ts fennikelfrø

1/4ts anisfrø

1ts tørkede basilikum

1 laurbærblad

1ts malt paprikakrydder

1/4ts negellafrø

1/4ts sesamfrø

1/2ts bukkehornkløver

1ts safran

 

I en tørr stekepanne ha hel ,frø krydder sammen ,rist på middels varm i 3 minutter.

Avskjøl.

Ha de i en blender og kjør til du får mest mulig malt krydder.

Så ta dem i en morter og mal krydder videre.

Bland sammen med andre malt krydder og ha dem i en tett boks.

Fb Her

#hjemmelaget #krydder #arabisk #marokkansk