Matretten er veldig kjent i Palestina ,lages av kylling,sumak,løk,brød og olivenolje.er ganske fet mat men du kan bruke mindre olivenolje 😉

 

Ingredienser:

Vann

1 kylling,i fire biter

800g løk,hakket

2-5dl olivenolje

2ss sumak(er syrlig ,du kan bruke minder eller mer)

Krydder hel(4 kardemomme,5 pepperkorn,2 laurbærblad,5 nellik.Kan sløyfes)

Mandler og pinjekjerner

Salt

4 store brød(har bakt 4 brød av ooppskriften)Her

I en stor kjele ha i kyllingen med ca 14dl vann og kok opp og skum av ,ha på alle kryddene og salt .la den små koke i 15 minutter med lokk på.

I en annen stor kjele ha løken med olivenolje.

Ha på 1-2ts sumak og salt. Stek i  cirka 20 minutter uten lokk til det blir myk og blank på middels varm.

Stek nøttene samen med litt olje i none minutter.Legg dem til side.

Når løken har stekt ha kyllingen i med 4dl kraft av kyllingen med 1-2ts sumak .

La den små koke med lokk i 20 minutter.

Nå kyllingen er feridg smak til med salt og sumak.

I en stor form ha 1 brød.

Ha på en del av  blandingen løk ,kraft og oliven olje på og en del av nøttene og litt sumak .

Gjør det samme til alle brødene er ferdige (legg dem oppe hverandre)

I siste brød ikke legg nøttene.Ha blandingen av løk ,kraft og olivenolje så kyllingen.

Stek dem midt i ovnen ved 250c i 10-15 minutter.

Når maten er ferdig stekt ha noen av brødene i en stor dyp tallerken og ha på kyllingen og nøtter.

Maten var veldig god og kraftig 🙂

Fb Her

#hjemmelaget #kylling #brød #løk #nøtter #olivenolje