Maqloubeh,makloobeh ,betyr at retten ble snudd .De fleste arabiske land lager denne og det finnes forskjellige måter og ingredienser å lage den på.

Ris ,auberdiner ,poteterog kylling ,de fleste som lager maqloubeh brukker disse tre.og man kan legger i bunnen auberginer ,poteter og kylling først så legger resten over.

Du kan bruke okse kjøtt eller lammekjøtt også men kyllingen er mest bruk og tar kort tid å koke.

Her kommer min oppsikrift som innholder mange ingredienser og deilige krydder 🙂 om du har ikke alle kryddene ,så bruk hva du har hjemme.

 

Ingredienser:5-6 personer

Olje

6dl ris

6 store biter av kyllingen 

2 medium auberginer,i tynne skiver

6 medium poteter,i tynne skiver

1 stor løk,i tynne skiver

2 store tomater, i tynne skiver

2 store paprika , i tynne skiver

 

For å koke kyllingen:

1 liter vann

4 hel kardemomme

3 nellikspiker

2 laurbærblad

3 hvitløksfedd

1/2ts biryani krydder

1/2ts gurkemeie

1ts karri ,http://alibabasmat.blogg.no/1418306544_hjemmelaget_curry_kry.html

1/2ts syv krydder,http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html

6 svarte pepperkorn

2-3 ts salt,etter smak

 

1 løk,finhakket

2ss tomatpure

1 boks hermetiske  tomater ,uten væske

1 kylling buljong terningen

1/2ts gurkemeie

1/4ts chilipulver

1/2ts paprikapulver

1ts syv krydder ,http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html

 1/4ts malt tørkede lime,kan bruke noe syrlig i stede for

Salt

En klype safran ,malt  med 1/2ts sukker og 1dl av kyllingkraft .Bland sammen i en liten skål ,la den stå minst en time.

I en stor kjele ha kyllingen med 1 liter vann som dekker nesten kyllingen.Kok opp

Ta av skummet på toppen

Tilsett 3 hvitløkfedd, krydder : kardemomme,nellikspiker,laurbærblader,gutkemeie,biryani krydder,svart pepperkorn,karri og salt.

La den små koke i 20 min med lokk på.

Ta kyllingen ut og legg til side.La kraften små koke i 15 minutter.

 

Ha litt olje i en gryte og stek potetene.Legg dem på en tallerken med kjøkkenpappir .

Gjør det samme til resten av grønneaker.

Auberginer.

 Etter 15 minutter ,sil kraften og kast hvitløken med krydder.

Fjern skinnet av kyllingen.

Mens du steker grønnesakene .Varm en stekepanne med litt olje og stek 1 løk finhakket.Tilsett krydder gurkemeie,chili,paprika,syvkrydder og tørkede lime.Stek i til løken er blank og myk.

Tilsett tomatpure.

Og hermetiske tomater og kylling buljong,stek i 2-3 minutter .Smak til med salt

Tilsett kyllingen.

Og stek dem i noen minutter.Legg dem til side.

Vask risen,Kok opp kyllingkraften i en stor kjele .Tilsett risen ,kok opp uten lok i 2-3 minutter,til risen er nesten ferdig.

Legg risen i et dørsalg .Ta vare på kraften .

Stek videre resten av grønnesakene .

Paprika.

Løken .

Tomatene.

I en stor kjele ha auberginene og press ned.

Så potetene og press ned.

Kyllingen med sausen.

DU kan ha alle grønnsakene så risen til slut eller som jeg gjørt .Halv parten av risen og press ned.

Paprika.

Løken.

Tomatene.

Resten av risen og press ned med skje eller noe annet.

Safran blandingen til slutt.

Dekk med aluminiumsfolje (for ikke slippe dampen ut)og lokk

La den stå på laveste varme i 45 minutter.

Til pynt 

I en stekepanne varm litt olje og stek litt cashwnøtter ,små pasta  som heter vermicelli(kjøpes i utlandske butikk) og rosiner.

Tilsett litt av kraften og  kok opp .

Når maten er ferdig ,la kjele avskjøll litt ,så snu den mot et stor fat.

Ha over nøtter blandingen .

Når du servere den bland alt sammen for å få alle smakene .

Serveres med tzatziki,raita,salat ,chili og resten av kyllingkraften.

Tar litt tid å lage men er kjempe god 😉

Ønsker der en god dag 🙂

Fb Alibabasmat

#maqloubeh #maqloobeh #makloubeh #arabisk #grønnsaker #kylling #ris #hjemmelaget  #Irak