Lammekjøtt i creme fraiche med karri ,erter og gulrøtter er kjempe god ,alle ingreidensene finner du i vanlig matbutikk.Å koke kjøttet først det er av avhengig på kjøtt type om du skal bruke mørt lammekjøtt så du trenger ikke å koke den lenge men hvis skal du bruke fårikål kjøtt så må kokes lengere.

Ønsker dere en fin dag 🙂 

Ingredienser: 4-5 personer

800g ben og fett fritt lammekjøtt,i biter

Vann

1ts spIsskummen

1/2ts koriander

1/2ts pepper

1/4ts gurkemeie

1/8ts kardemomme

 

3ss smør

2 løk,i båter

3 poteter,i små biter

2 hvitlkøsfedd med en liten ingefær bit i samme størelse til hvitløken,most sammen i en morter med litt salt.

1 rød chili, uten frø og finhakket.

1ss karri pulver 

1 boks hermetisk erter med gulrøtter

3dl creme fraiche 

3dl kraft fra lammekjøtt

Salt og pepper

Presset halv sitron 

 

Koker du først lammekjøtt i vann som dekker kjøttet ,skumme av ha krydder spisskummen,koriander,pepper,gurkemeie og kardemomme.kok opp ,la den små koke  til den er nesten gjennonkokt ca 35 minutter.Legg kjøttet til side og la kraften kokes i noen minutter uten lokk til den er halvparten igjen ,sil og legg til side.

I en stekepanne ha smør og tilsett løken ,stek til den er blank og myk.

Tilsett potetene og fres med løken.

Så karri pulver.

Hvitløken,ingefær og chili ,la den stekes i 2 minutter mens du røre alt sammen.

Tilsett kjøttet og bland sammen.stek i 2 minutter .

Ha over kraften ,salt og pepper ,kok opp og la den små koke med lokk i 20 minutter  til potetene er kokt og kraften har nesten fordampet.

Tilsett erter og gulrøtter.

Så creme fraiche  og presset sitron , bland alt sammen.

La den trekker 4 minutter ,smak til med salt,pepper og karri pulver.

Serveres med kokt ris .

Facebook Her

#lammekjøtt #karri #erter #gulrot