Blir dere sikkert overrasket hvis jeg forteller dere at vi spise den retten noen ganger som frokost 🙂 ja det gjør vi i Irak og ikke sent men helst kl 07 tidlig på morgen ,men det er ikke alle er like glad i sauehode hos oss heller men mange gjør det ,og noen koker saueføtter,magesekken sammen med sauehode,eller fylle magesekken med ris og kjøtt og koke den sammen.Du kan tilsett kikerter sammen også.

Det er noen hos oss koker sauehode uten noen krydder men jeg synes at krydder gir retten en god smak med deilig syre fra tørkede lime som du kan presse til slutt.

Jeg koker den hels over natta noen ganger over veldig lav  varme,eller i 5-6 timer til kjøttet låsner fra beina.Og servere den uten noe bein fordi det ser ikke godt ut .

Du kan gjerne lager to sauehode i samme gryte for mer kjøtt.

 

Ingredienser: 2 personer

Vann

4ss olje

1 sauehode

2 løk,i skiver

4 hvitløksfedd

2 tørkede lime, prikke med en gaffel(kjøpes i utlandske butikker,hels de svarte tørkede lime)

1ts karri pulver

1ts svart pepper

1/2ts spisskummen

1/2ts malt koriander

1/4ts gurkemeie

1/8ts kanel

Salt

Hakkede frisk persille til pynt

Brød Her

Vasker du først sauehode flere ganger å sørge at den er helt rent .

Skjærer du gode i 3-4 biter og vask en gang til under vannet (jeg kjøpt en som er renset godt)

Legg i en stor kjele og fyll med vann over høy varme,når den koker heller du vannet ut og vask hode en gang til under vannet.

Her er løken ,hvitløk ,tørkede lime og krydder.

I en stor kjele ha olje over middels varme ,tilsett løken og fres raskt .

Fres sauehode med krydder og hvitløk,la den trekker 5 minutter .

Tilsett vannet,salt som dekker sauehode og kok opp ,skumme av så tilsette tørkede lime

Ha på lokk og la den små koke på svak varme i 5 timer til kjøttet er mørt .

Skjær 3-4 brød i et stor fat 

Og heller kraften over brødet, så dekk med kjøttet fra sauehode,tunga , øyne og rundt er fett men godt (øyne kan man spise med ikke pupillen 😉 ) Synd sausehodet mitt hadde ikke noe skinnet ellers den er kjempe god.
 Serveres med presset sitron over og pickels .

Facebook Her 
#sauehode #Irak #brød #lime #jul