En kald saus laget av avokado som kommer fra maksikanske kjøkkenet.Kan spises som dipp eller tilbehør med taco.Hoved ingredienser er avokado,lime og salt ,resten er bare for å gi den godere smak .

Finner du taco krydder Her,.tacosaus Her,tortillaerlefser Her

 

Ingredienser: 4 personer

2 modne avokado

1 lime,presset

1/2ts salt

1/2 liten rødløk,finhakket

3 cherrytomat eller 1/2 tomat,skjær ut frøene og finhakket .

1/2 jalapeno,finhakket

1 hvitløksfedd,revet 

1 1/2ss frisk koriander,finhakket

1/2ts malt spisskummen

1/2ts sukker

1/4ts cayenepepper

 

Del avokado i to vri kniven til siden og ta ut steinen

Ta innmaten med en skje.(spar avokadosteinen om du skal servere guacamole senere)

I en bolle ha avokado og press lime over og tilsett salt.

Mos avokado med en gaffel eller en potet moser.

Tilsett tomat,løk,koriander,hvitløk og jalapeno,bland alt sammen.

Tilsett spisskummen,sukker,cayenepepper og rør alt sammen,smak til med salt ,lime og chili.

Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge ,ha på lokk og legg i kjøleskapet til du servere den.Best at du lager den og servere med en gang .

En riktig god guacamole.

Facebook Her

#guacamole #taco #avokado