Calzone(innbakt pizza) kommer fra Italia og det ofte fylt med ost,mozzarella,tomatsaus og kjøtt.Men man kan fylle innbakt pizza på hva som helst kylling,biff ,fetaost,oliven osv.

Jeg lagt før mange ganger Calzone med Mozeearella,ost,biff og tomatsaus men i dag jeg lagt noe annet som fyll.

Du kan pensle Calzone med pisket egg og strø over sesamfrø også.

 

Ingredienser:4 store stk

Til tomatsaus:

2ss olivenolje

4store tomater

4hvitløkfedd

1/2 rød paprika

1liten løk

4ss tomatpurre

1/2ts cayennepepper(bruk mer om du vil ha sterk saus)

1/2ts svart pepper

1ts timian

1/2ts basilikum

1/2ts oregano

1/2ts persille

1ts sukker

1ts balsamicoeddik

Salt

 

Til deigen:

500g hvetemel

3dl lunke vann

1ts salt

2ss tørrgjær,med 1/2dl lunke vann

2ss olivenolje

 

Til fyll:

2ss olje

2ts brunt sukker

500g grille kylling(eller kokt kyllingen,uten bein og skinn)

100g grønne oliven ,uten stein(legges i kokt vann 1 time)

4store løk,i skiver

100g soltørkede tomater,finhakket

ost

mozzarella 

Eller feta ost

 

 

Grøvhakket tomater,løk,paprika og hvitløk.Ha alt i en blender og kjør .

Til du får en fin saus.

I en kjele ha olivenolje og stek litt tomatpure på middelsvarm i noen minutter.

Tilsett sausen fra blenderen.

Kokes litt.

Tilsett resten av ingrediensene,krydder,salt osv.

La den små koke uten lokk i 30-40 minutter.

Smak til med salt og pepper.legg til side,du kan bruke sausen som dip ,ha litt ekstre chili om du vil ha en sterk dip.

 

Diegen:

Bland sammen tørrgjær og 1/2dl lunke vann i en liten skål ,la den stå i 5 minutter.

I en stor bolle ha hvetemel,salt ,olivenolje og kjør det i kjøkkenmaskin,tilsett gjærblandingen.

Tilsett vannet litt om gangen til du får en smidig og myk deig.elt i 10 minutter.

Legg deigen på lettmelet kjøkkenbenken og elt i noen minutter.

Legg geigen i en stor bolle og dekk over kjøkkenhåndkle.Heves i 1 time.

Her jeg hadde grillet kyllingen,du kan steke kyllingen i ovnen med krydder(paprika,hvitløk,løk),salt,pepper ,litt sitron og olivenolje i 40 minutter.

Legg oliven i kokt vann 1 time (bytt vannet to ganger)for å få salte smak ut.

Varm olje i en stekepanne , tilsett løken og sukker,stek i 30 minutter på lav varme .

Etter 1 time ,deigen har ble i dobbel størrelse.

Legg deigen på kjøkken benken og elt litt ,del til 4 (eller mer om du vil ha mindre Calzone)dekk dem med fuktig kjøkkenhåndkle(for deigen blir ikke tørr)la dem hvile i 10 minutter.

På en melet kjøkkenbenken dypp en bolle i litt mel og strekke og klemme så rist deigen fra melet og kjevle ut til runde stor .

Legg først tomatsaus,mozzarella ,kyllingen.løk,oliven ,soltørkede tomater så osten(jeg brukt her bare feta ost)

Dypp fingeren din ned i litt vann og trykke i kantene av deiegn så brett andre side over og klemm hardt sammen.Ta litt mel rundt kantene.

Vri endene sammen.(du kan pensle med egg men jeg har ikke gjørt det)

Varm ovene på 250c og stekebrett er inni.(husk at ovnen må vare veldig varm o dy tar Calzone i)Ha litt mel på en pizzaspade og ha Calzone over så ta den i ovnen.

Stekes i 6-8 minutter.Til Calzone får litt lysbrun farget.

Du kan fryse dem ned .

Her jeg lagt før Innbakt pizza og penslet dem med pisket egg og sesamfrø.

Ha dere en fin kveld 🙂

Fb Her

#innbakt #pizza #calzone #tomatsaus #hjemmelaget #jul