Nanbrød har mange forskjellige måter å lage,noen lager det uten krydder og andre  med krydder og hvitlløkssmør på.

Brukes mye i indisk mat og innholder hvetemel,melk,og yoghurt.

 

Ingredienser:

4 nanbrød

500g hvetemel

3dl melk

1 egg ,pisket

100g yoghurt

4ts tørrgjær

4ts sukker

1ts bakepulver

1/2ts hvitløkspulver

1 1/2ts salt

1/2ts gurkemeie

1ts garam masala

1/4ts chili

1/2ts løkpulver

1ts timian

2ss smelte smør

Til pensle:

Smør eller pisket egg

Nigellafrø

(Du kan smøre brødet når det er nesten ferdig stekt med smør, hvitløk og hakkede koriander så tar du brødet inn ovnen ca 1 min.jeg har ikke gjørt det nå men det er godt og.)

(Krydder kan sløyfes om du vil ikke ha det.)

Varm melken litt  30-37 tempratur så ta den av varmen og rør inn gjær og sukker,la den stå 10 minutter.

Bland sammen hvetemel ,bakepulver,salt og alle krydder godt.

Tilsett  melk blandingen litt litt til alt er blandt sammen så tilsett yoghurt,smør og egg og bland alt sammen så elt 10 minutter.

Sånn ser deigen ut,la den heves 1 time til 1 og halv under kjøkkenhådkle.

 

Ta deigen på kjøkkenbenken og elt litt så del til 4.

 

Jeg kjevler deigen til eggform,du får kjevle det som du vil men sørg at det blir stor og tynn.

 

Jeg brukt gaffel til å lage huller i to av deigene men det er ingen vits og gjør det.

Pensl med egg eller smør og strø på nigellafrø og press litt nigellafrø inn med kjevle.

 

Ovnen må stå ved 250c og stekebrett er inni,ha den midt i oven,jeg brukt grill varm ,tar cirka 4-5 minutter.

Tar brødet ut fra ovnen og ha på kjøkkenhåndkle.Du kan fryse brødet etter de er avkjølt, tar du de fra frysen på benken og varme litt i ovnen.


 

Håper at dere kommer å like min Nanbrød 🙂

Fecbook Her

#nanbrød #hjemmelaget #krydder