Det finnes utrolig mye curry retter som man kan lage .Og har kommer  en god curry rett med duften av fennikelfrø som gir retten veldig god smak.

Enkelt og annerledes enn de andre Curry retter som jeg lagde før .Sausen skal være tynn og ikke tykk .

Olje skal brukes her er sennepolje men det går fint å bruke rapsolje .

 

Ingredienser:4-5

1400g kylling med bein uten skinnet,lår eller bryst

For marinade:

2ss lime saft

1ts gurkemeie

1ts cayennepepper

1ts salt

1/2ss olje

3ss tyrkisk yoghurt

 

For saus:

6ss olje(du kan bruke mindre )

1 laurbærblad

1 kanelstang

2 nellik spiker

2 hel kardemomme

8 pepperkorn

1ss ,revet ingefær som har most med 1ss vann

1 1/2 presset hvitløk som har most med 1ss vann

4 tomater ,finhakket uten skinnet

2ss tomatpure

3 store rød løk,hakket

1 1/2ts sukker

4 store poteter,skrelt og delt i 6 hver

1/2ts cayennepepper,mer eller mindre etter smak

1/2ts , 1ts gutkemeie

1ss koriander pulver

11ts spisskummen frø

1ss ,1ts fennikelfrø

2-3 dl vann,du velger hvor tynne skal den være ,jeg brukt 2dl

Sitronsaft

 frisk koriander til pynt

 

Vask kyllingen godt og tørk,Hvis kyllingen kommer i større stykker så lager flere åpninger  inn kjøttet.

 

Bland sammen  marinade ingrediense sammen bortsett fra yoghurt i en stor bolle.

Tilsett kyllingen og gni godt,la den stå i cirka 30 minutter.

Tilsett yoghurt og gni i.la den stå i kjøleskapet 1 time eller overnatta.

Lett knuse pepperkorn,nellik,kardemomme og kanel.Sett til side.

1ts fennikelfrø ,mos til grov og sett til side.

Varm en  stekepanne eller stor gryte ,ha spisskummen og 1ss fennikel frø ,rist i 2 minutter.fjern dem fra pannen og la dem ankjøles.

mal dem til et grovt pulver .Sett til side.

Skrell og skjær potetene .Dryss over 1/2ts gurkemeie og litt salt .

Varm en panne og ha i 1/2ss olje ,tilsett potetene og stek til de begynner og få brune flekker.Sett til side.

Tilsett resten av oljen i pannen .Tilsett sukker og la den smelte på middelsvarme til lave varme i noen minutter .Ikka la den brenne.
 

Tilsett pepperkorn,laurbærblad ,nellik,kanel og kardemomme,Stekk i 2 minutter.

Tilsett løk sakte mens du røre ofte i cirka 10-15 minutter.Når løken er karamellisert til dypt brun (ikke mørk)

Ta løken fra pannen eller gryte og sett til side.

Ta kyllingen fra marinade og stek dem på begge sider.

Tilsett karamellisert løken.

Ingefær ,hvitløk ,salt ,cayennepepper og gurkemeie.Stek alt i 2 minutter.

Tilsett koriander pulver ,grov spisskummen og fennikel pulver.Kok opp mens du røre inn i cirka 5 minutter.

Tilsett marinade,tomatene og tomatpure,rør alt sammen og la den små koke i 15 minutter.

Tilsett 1ts grov fenikkelfrø som du har malt.

Tilsett 2-3dl vann og potetene,rør alt sammen og la den små koke med lokk  til potetene er mørt og kyllingen  faller av bein i cirka 20 minutter.

Smak til med salt og cayennepepper.

Drypp litt siton saft og pynt med koriander om du har (jeg hadde ikke)

Servers med kokt ris eller nanbrød som du finner oppsikriften i bloggen min.

Ha dere en fin dag 🙂

Facebook side Her

#hjemmelaget #mat #indisk #curry #fennikel #saus #potet #cayennepepper