Denne retten lages mye i Irak men fleste bruker kjøtt av lam og okse i stede for kyllingen ,jeg tenkt å lage det med kyllingen siden vi har mye hjemme .

Gryte er most man kjenner ikke kikerter når man spiser men får deilig smake av kyllingen ,kikerter og krydder 🙂

 

Ingredienser:(6-8 personer)

2ss olje

450g kikerter(legges i van 6 -12timer med 1/2ts natron)

1200g kyllingen(bryst,hel  kylling,lår.Helst 1200 ren kjøtt pluss bein)

6 løk,i skiver

2 boks tomatpure

1 passerte tomater

Krydder:

hel(4 nelikk,4 kardemomme,14 pepperkorn,1 kanel)

Malt(1/4 nellik,1/4 kardemomme,1ts spisskummen,1/2ts hvit pepper,2ts biryani)

1 malt tørkede lime(ta stein av lime,det har bitter smak),tørkede lime er viktig for å gi grytte en litt  syrlig smak.

Salt

Vask kikerter godt og ta dem i en stor kjele ,tilsett kyllingen og vann som dekker alt.

Kok opp og ta skumme av .

Ha hel krydder i en krydder boks eller pose.

Så tilsett det etter nesten alt skummet er borte.La det små koke med lokk helt til kikertene er myke cirka 1 time.

Ta kikertene i en stor bolle,og kyllingen også i en stor bolle.

Mos kikertene med stavmikser (bruk litt av kraft for å hjelpe deg og mose det),ta kjøttet av kyllingen(kast kinnet og beina)

Stek løken i en stor kjele til det er myk og blank.

Tilsett tomatpure(jeg brukt 1 boks først,så bruk begge bokser)

Tilsett kyllingen og surre i noen minutter.

Tilsett most kikertene.

Og kraft (uten krydde pose) med passerte tomater og rør det sammen.

Tilsett krydder og salt.

Jeg har glemt 1 boks tomat så jeg stekt det i litt olje så lagt den i gryte.

La gryte små koke i 30 minutter mens du røre ,det er viktig at gryte skal være som grøt konsistens.Så trykk på køttet mens du røre.

Her gryte er ferdig.

Jeg servert det med kokt ris ,salat og stekt nøtter,rosiner og små pasta.

Fb Her

#hjemmelaget #kikerter #kylling #gryte