
Pølsebrød fra bunnen ,luftige og kjempe gode 🙂 Noen ganger man gidder ikke å dra til butikken for å kjøpe brød eller finner ikke eller har lyst å bake brød så det her er noe for deg .Alltid morsomt å lage noe mat fra bunnen ,og til med når maten er bedre enn hva man får ute .Her er en oppskrift som gi deg god resultatt og du kommer å bake pølse brød i sted for å¨kjøpe selvfølgelig når du har tid.Fordi disse trenger god tid 🙂
Du kan velge om du lager disse i større størrelse ,men jeg liker de i sånn størrelse og spise med pølse,kyllingsalat eller stekt biff i strimler med ost og salat osv.
Ingredienser:(15-16 brød)
450-500g hvetemel
2dl melk
1dl vann
1ss tørrgjær
50g smør
2-4ss sukker
1 1/2ts salt
1egg
Melk til pensling

I en kjele varm sammen smør,vann og melk ,akvkjøl.

Ha 2dl av mel med gjær,sukker og salt i kjøkkenmaskin og bland sammen.

Tilsett melk blandingen,egg og kjør maskinen ,tilsett cirka 2dl av melet en omgan mens maskinen jobber til alt melet er feridg .Elt i 10 minutter .

Deigen skal være smidig og glatt.

Ha deigen på lettmelet kjøkkenbenken og elt i 5 minutter.Ha på kjøkkenhåndkle og la den heve i 15 minutter.

Del deigen til 15-16 bolle(1bolle cirka 60g ),ha på kjøkkenhåndkle.(skal ikke heves mer)

Ta en bolle og kjevle ut til tynne runde ,i cirka 2mm tykk.(bruk litt mel for å bli lettere å kjevle)

Rull deigen ut som en tykk pølse .

Lukk endene godt med to fingre.


Legg dem(legg dem akkurat samme på bildet) i en stekebrett med bakepapir ,ha på kjøkkenhånkle og la den heves i 2 timer.
(Du kan klemme dem litt ned med hendene om du vil ha litt flate pølsebrød)

Sånn ser ut etter 2 timer.

Varm ovnen ved 200c ,pensle med melk og stek midt i ovnen 10-15 minutter.

Når ta du brødet fra ovnen dekk dem med aluminiumsfolie i 10 minutter(for å bli myke)

Du kan fryse dem og når du skal bruke dem så ta fra frysen og la dem på kjøkkenbenken en stund ,varm litt i ovnen.
Ta frem en pølse i brødet med sennep,ketchup og stekt løk 😉

Ønsker dere en fin dag 🙂
Du kan gjerne like siden min på facebook Her
#pølsebrød #hjemmelaget #brød
Må prøve ut denne oppskriften en dag 😉 de ser gode ut.
De er gode også gien 🙂
Kjempebra oppskrift! De ble helt perfekte 😀 Tusen takk!
Sonja: så hyggelig å høre det 🙂 bare hyggelig og takk for kommentaren .
Har lagd en porsjon der jeg byttet ut litt av melet med sammalt hvetemel og en porsjon med fine. Tusen takk for en fantastisk oppskrift. Det er litt annen måte å lage pølsebrød på en det jeg er vant til men dette er de beste jeg har smakt. Blir bare denne oppskriften fremover
Rita: Så bra at du likte denne oppskriften , det er en gode idé å bytte ut litt av melet med sammalt hvetemel .Takk for tilbakemeldingen 🙂