Jeg har aldri hørt om nanburger brød men det er noe jeg fant på 🙂 har lagt tikkyia kebab masala og tenkt meg hvorfor skal ikke ha nanburger brød i stede for vanlig nanbrød ,faktisk brødene ble kjempe  fine og ikke minst gode.Passer mest til indiske burger ,kebab osv.

Jeg lagt 7 store brød men anbefaler å lage 10 like i stede .

 

Ingredienser:(7-10)

500g hvetemel

2dl melk

1 egg,pisket

100g  tyrkisk yoghurt

10g tørrgjær

1ts pakepulver

5g salt

1/2ts gurkemeie,kan sløyfes(ikke alle liker det )

50g smør

50g sukker

1 eggplommet med 1ss melk,piske sammen

Seasemfrø

Nagilafrø

 

I en kjele smelt smøret så ta den av varmen og tilsett melk(melket skal være lunket),tilsett gjær og rør sammen .La den stå 5 minutter.

 

I en kjøkkenmaskin bland sammen hvetemel,salt,bakepulver,sukker og gurkemeie.

Tilsett yoghurt,egg og kjør maskinen,tilsett gjærblandingen litt litt i melet  .

Elt diegen til du får en smidig deig.

Ta deigen på lett melet kjøkkenbenken og elt i 5 minutter.

Legg deigen ien stor bolle og dekk med kjøkkenhåndkle ,heves 1 1/2 time.

Her ser du deigen har ble i dobbel størrelse .

Elt deigen litt på kjøkkenbenken og del til 7-10 boller (du kan lage små brød 12-16stk) ha på kjøkkenbenken og la den hvile 10 minutter.

I en stekebrett med bakepapir ha brødene og klem de hardt med håndflate til de blir flate.

Ha på kjøkkenhåndkle og le de heve 1 time .

Pensle med egg og melk ,strø på sesamfrø og nagillafrø.Stkes midt i ovnen ved 170c i 20 -25 minutter til de få en lysbrun farget.

Legg alle brødene på en rist og la de avskjøl litt så skjær de til to.

Kan fryses ,når skal du spise dem ta ut av frysen på kjøkkenbenken et stund og varmes litt i ovnen.

Har nanburger brød med tikkyia burger 🙂 oppsikrift kommer snart 😉

Ha dere en fin kveld 🙂

#hjemmelaget #brød #nanbrød #burger