Basbousa nesten alle arabiske land lager det fra nord afrika , egypt  til midtøsten og flere andre land.

Og det er forskjell mellom ingredienser fra land til annet ,men alle bruker semule mel .

Her er min oppsikrift og kake her er ikke hard og ikke myk heller,er ganske søt men du kan bruke mindre sirup.

Den er veldig godt og går fort å lage 🙂

 

Ingredienser:

For sirup

2 1/2dl sukker

2dl vann

1ts siron

1ts rose vann(kjøpes i utlandske butik)

For basbousa

1dl smør,smeltet

4dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)

2dl fløte

2dl sukker

2dl melkpulver(Heter Nido,finnes hos utlandske butikk ,Eurocash Svergie)

5ss kokosmasse

1ss bakepulver

1ss vaniljesukker

1egg

1/8ts salt(veldig lite)

Mandler, uten skall og delte til to.

 

 Smurt form(jeg bruker 1ss tahina som smør)

 

Sirup: i en kjele ha sammen vann og sukker ,rør inn og kok opp i 1 minutt

,tilsett sitron og rose vann .La den små koke i 10 minutter .

Legg til side(sirup skal være kaldt når du heller det på kake)

 

Kake: i en stor bolle bland godt sammen egg,vaniljesukker,smør og fløte(bruk vanlig visp eller vispmikser)

I en annen bolle bland godt sammen semule mel,melk,salt,sukker,kokosmasse og bakepulver.

 

Bland andre bolle med den første og visp alt sammen.

Hell blandingen i formen 

Legg inn blandingen mandler , skjær med kniv til firekant(jeg har gjørte etter steking)

La den hvile i 30 minutter med kjøkkenhåndkle på.

Varm ovnen ved 170c og sett kake inn i midten 30 minutter,til det får lys brun farget.

Ta den ut fra oven og hell over sirup med en gang.

La kake blir kaldt så spis 😀

Ønsker alle dere en god helg 🙂

Fb Her

#hjemmelaget #kake #semule #sirup #søt #helg