Har testet sous vide slow cooker fra Coolstuff.no og har er innlegget 🙂 

Sous vide har lenge vært en populært tilbredingsmetode blant profesjonelle kokker .Sous vide er fransk og betyr under vakuum.Det beskriver en tilberedingsmetode der maten blir pakket i poser og kokt i vannbad.Maten kokes lenge på jevn og lav temperatur slik at den blir både saftig og full av smak .Når vakuumposen blir forseglet ,får maten koke i sine egne safter sammen med de marinadene eller krydderne du tilsetter til kjøttet.Vitaminer,mineraler og safter beholdes,og smaken i maten kommer ekstra godt frem.Dette gjør maten sunnere ,mørere og mer velsmakende.Maten kan forberedes i god tid før den skal serveres,og sous vide passer perfekt når du skal ha gjester.

Jeg fikk sous vide før to dager siden og er kjempe glad 🙂 endelig skal prøve den ,har sett sous vide flere ganger i mat programer på tv og hadde lyst til å prøve den .Det var kjempe bra ,trygg ,lett å bruke og veldig bra resultater. Sous vide kan kjøpes Her 

Her jeg viser deg hvordan du bruke den og kommer å legger ut flere oppskrifter av sous vide i fremtid.

-du må bruke posene til sous vide og ikke vanlige poser (posene kan kjøpes i samme linken Her ) Pass på at posene er godt forseglet før koking.

Sous vide eske KitchPro Sous Vide Slow Cooker.

Innholder : lokk,vannbad,stativ,og klype .

Fyll vannbadet med varmt vann fra springen,vannet må ikke gå høyere enn til Fill-merket i vannbadet.

Legg lokket på vannbadet.Trykk og hold inne av/på -knappen for å slå på maskinen.Juster tempraturen etter behov ved hjelp av knappene pluss og minus.jeg valgt 56 grader for medium til rå møre stykker.Men du kan velge selv hvilken tempratur edu vil ha og det av avhengig hvilken kjøtt type du velger og hvor tykk den er .Det følger med sous vide bruksavisning som står i de fleste typer av kjøtt  som okse,svin ,kylling osv .Og fra filet ,ytrefilet til bog og skansk.Og hvor mange cm stykke skal vare  med koke tider og temperaturen.

 

Kjøtt stykker 2-5 cm av møre stykker som  entrecote eller ytrefilet tar ca 2 timer .Krydd med salt og pepper og legg på friske urter .

Of legg kjøttet i vakuumpakkede og press luften ut .

Når vannet har nådd forhåndsinnstilt temperatur ,høres det tre pipetoner ,løft av lokket

Og bruk klypen å legg den vakumpkkede pose i vannvadet.Sett på lokket igjen.

Trykk på Start/stopp-knappen .Koketiden begynner å telle ned.

Når koketiden er ute,høres det tre piper-toner,og maskinen slår seg selv av.

Ta kjøttet av vannbadet og ut av pose.(du kan la posene med kjøttet i vannbadet til servering om du skal servere den senere i noen timer.

Krydd med grov kvernet pepper mix (jeg brukt litt sennep frø )  .

Varm en steke panne med litt smør ,olje og hvitløksdedd med skall ,brun kjøttet raskt på alle sidene over høy varme.Gni hvitløken på kjøttet får å få mer smak av hvitløken.

Strø over litt maldonsalt .Klar til servering 🙂 Kjøttet i sous vide blir mørt og saftig .

Facebook side Her
#sousvide #slow #cooker #biff #pepper