Finnes mange forskjellige oppsikrifter til Shish kebab som Irakisk ,tyrkisk ,iransk og andre land som lager det også.

Hvor jeg kommer fra vi bruker ikke mange ingredienser i shish kebab ,det er blandingen av okse kjøtt ,lammet kjøtt og fett fra lammet hale,salt og pepper .Serveres med løk skiver også,strø over summac(en syrlig krydder) når det er ferdig.

Min oppsikrift her ligner mer  på Adana Kebab som smaker litt paprika og litt sterk ,men jeg hadde ikke noe lamme kjøtt så det ble vanlig kjøttdeig av okse.

Du kan bruke krydder også i retten men jeg vil at du bruker ikke mye ,da øddelegger du kebab smak.

Jeg brukt de brede spyder som du ser i bildene ,du kan få kjøpe sånn i nettet eller om du har noen i tyrkia kan sikkert sende disse til deg :-)som jeg gjørt .

Du kan bruke tynne spyder,men jeg veit at kjøttet krymper og blir tykk .

Viktig at kjøttet får ikke noe vann inni som paprika væske fordi det gjør at kjøttet løsner seg og detter ned .

 

Ingredienser: 2 store lange shish kebab (du kan lage fire eller mer små shish kebab)

250 g kjøttdeig (helst med lite fett)

1/2 paprika ,veldig finnhakket og presset vannet ut.

1ts frisk persille,finhakket

1 liten chiliflak ,malt 

1/2 ts salt

 

Sumac,en syrlig krydder.(brukes etter steking )

 

Bland alle ingrediensene sammen godt.Du kan la kjøttet stå i kjøleskapet i noen timer eller overnatta og du kan lage det med engang.

 

Ha litt kaldt vann i en liten skål ,dypper du hånde di i vannet og lag en stor bit av kjøttet og legg den i shish (spyd)så drar du  kjøttet over hele shish(-med hjelp av litt vann).Press endene til kjøttet i shish .

Sett på grill.og snu shish kebab ofte mens du griller til du ser kjøttet ble stekt.

Kan grille tomat og løk,paprika til side.Vi spiser sånn i mitt land ,ikke noe saus av siden maten.Finnes flere saus oppskrifter i bloggen min.

Ha shish kebab på brødet og strø over sumac med tomat og løk.

Smakte kjempe god 🙂

Kan spises i frokost,middag eller kveldsmat.

Facebook Her

#shish #kebab #hjemmelaget #adana #paprika