Falafel er kjent i midtøsten og andre arabiske land som Egypt  som heter der (ta maya) .Lages av kikerter ,eller sammen med hestebønne noen ganger,løk ,hvitløk,urter og krydder.

Om dere har ikke ferske urter så bruk kun 1ss tørkede persille .

Enkelt og lage ja men konsistensen er viktigste eller falles ned i frityr olje .

Krydder som er mest brukt i falafel er spisskummen ,koriander og pepper.Men i noen land bruker de sumac (syrlig ) og det gir en syrlig smak.Chili også om du vil ha en sterk falafel.Min oppsikrift er enkel og kjempe god som orginal falafel i mitt land.

Jeg brukt bakepulver får og gjør falafel luftig .Noen bruker natron som jeg synes gir litt vondt smak hvis du bruker mye.

Jeg brukt en falafel maker som jeg kjøpt fra ebay ,det er billig og smart ,at man kan lage to på en gang.Ellers du kan forme disse med hendene eller en spiseskje .

Det er bedere å lage små boller i stede for store ,det går fort å steke og bruker mindere olje.

Her kommer oppsikriften 🙂 

Ingredienser:

Olje for frityr

360g kikerter,legges i vannet overnatta

1 medium potet,kokt og avskjølt

2 medium løk

4 hvitløksfedd

2ts bakepulver

1ts malt koriander

1ts malt spisskummen

1ts pepper

1/2ts sumac ,kan sløyfes

1 1/2ts salt

1/2dl sesamfrø,ristet litt i stekepanne

1 1/4dl vann

1/2dl fersk koriander

1/2dl fersk persille 

 

 Legg kikerter i et dørslag.

I en kjøkkenmaskin kvern løk ,hvitløk og urter.

Så kikerter 

Tilsett vann litt omgangen mens du kverne .

Bland sammen kikerter ,løk ,hvitløk og urter og kverne en gang til ,bruk smaleste hullskiven.

Deigen skal være sånn myk.

Riv poteter.

Tilsett krydder ,salt og revet potet.Balnd godt med en skje .

Tilsett sesamfrø og bland alt sammen.

Tilsett bakepulver og bland sammen , la den står 30 minutter (hvis du skal fryse deigen ned eller du har ikke tid å steke falafel .Ikke tilsette bakepulver ,Kun før du steke )

 

Varm olje i en gryte på over middels varme.

Fyll falafel maker eller forme en falafel og stek ,smak til om den strenges mer salt eller krydder.


 

Slipp falafel forsiktig i olje ,stek til den er lys brun ,snu ofte .

Legg disse over en kjøkkenpapir.

Gjør det samme til alt er ferdig .Den tar noen minutter å steke gikk fort.

Ble mange 😀 

Dressing til falafel er enkel:3dl yoghurt,1 hvitløksfedd presset,presset halv sitron,1ss tahini,litt hakkede persille ,salt og pepper 

Serveres med brød ,hummus ,mutebbel og salat ,eller kan spise som tapas .

Finner du hummus (kikerter dip ) , mutebbel (aubergine dip) og zatziki i tilbehør i bloggen min 😉

Facebook Her

#falafel #vegetarmat #vegetariske #kikerter #urter #løk