En asiatisk kjent rett innbakt kylling med sursøtsaus og grønnsaker.Det er noen ting man må passe på når man lager innbakt kylling ,først tempurean skal være som vaffelrøre ,ikke for tykk og ikke for tynn. og andre er ikke bruk veldig høy varme og ikke for svak heller .Så jeg anbefaler å bruk steketermometer.

Grønnsakene er valgfri så velger du selv hva du liker å ha ved siden .

Ingredienser: 4 personer

Innbakt kylling:

Olje for steking

4stk kyllingbryst ,skjært i biter me

1ss østerssaus

1ss limesaft

1/2ts salt

1/2ts hvitpepper

Tempuraen:

200g hvetemel

40g maizena

3ts bakepulver

1ss hvitløkspulver

1ts salt

3dl-3,5dl vann med kullsyre som farris

 

Sursøt saus:

2ss olje

2 hvitløksfed,finhakket

1ss revet ingefær

1 rød chili,utenfrø og finhakket

1/2dl tomatpurre

1 kyllingbuljong

2 1/2dl vann

90g sukker

1dl hvitvinsedikk med 1ss maizena bland sammen.

Litt salt og pepper

Grønnsaker :

Olje

1/2løk,i skiver

1 stor gulrot,i tynne strimler

1 rød paprika ,i tynne strimler

100g aspargesbønner

En håndfull bambusskudd  i boks .i skiver 

8 vannkastanjer i boks ,i skiver 

10 sopp,i skiver

1 boks mini mais

 

Lager du først sursøt saus ,varm oljen i en kjele ,tilsett hvitløk,ingefær og chili ,stek i 1-2 minutter ,tilsett tomatpurre og en kylling buljong stek i 2 minutter.

Tilsett vann ,sukker ,eddik og maizena,litt salt og pepper.Rør alt sammen til sukkeret er oppløst,la den små koke i ca 15 minutter til sausen blir tykk smak til med salt.La den står til side.

Bland sammen østerssaus,limesaft,salt og pepper,ha marinade over kyllingen og bland godt .Legg til side.

I en stor bolle bland sammen alle de tørre ingrediensene til tempurean 

Hell over farris og visp godt til du får klumpfri røre.Du kan bruke en blender.La den står 20 minutter .

Varm olje i en gryte ved 160-170c ,tilsett kyllingen litt omgangen i røre så i oljen med en gang ,bruk en klype .Stek i 3-4 minutter til de er gyldne.Ikke la oljen blir for varm.

Legg innbakt kyllingen over kjøkkenpapir

Wok grønnsakene raskt i en wokpanne eller stekepanne,ha litt olje i wokpanne over høy varme og stek raskt løk ,gulrot og resten av grønnsakene.Stek litt omgangen og legg i en stor tallerken.

Serveres med kokt ris.

Det var kjempe godt med sprø innbakt kylling ,deilig sursøt saus og grønnsakene.

Facebook Her

#innbakt #kylling #sursøt #grønnsaker