Alltid gøy å lage noe fra bunnen ,og i dag er det hjemmelaget ost med urter,chiliflak,hvitløk og olivenolje.Osten kan du velge selv hvordan den skal være litt salt og krydder.

Jeg brukt olivenolje og det er ikke alle som er glad i det fordi noen ganger kan du kjenne en besk smak og det er avhengig etter hvilken type du bruker med du kan bruke rapsolje,solsikkerolje osv .

Dere kan tilsette oliven ,soltørkede tomater ,bruk hva du liker.

Tips:Glass,lokk,ingrediensene alle skal være rene og når du tar du osten fra glasset bruk ren gaffel eller lignende for at det blir ikke noe mygg.

Kok glass og lokk noen minutter i vann ,eller la de står i varm ovnen noen minutter.Ikke bruk høy varme.

Jeg brukt denne formen som kan kjøpes Her 

Har du ikke den formen bruk varm melken i en kjele ,så legg osten i en kjøkkenhåndkle eller lignende og press ut vannet så legg den i  en sil over en boller og dekk med lokk ,la den står i kjøleskapet.

Lager du først osten som det står i linken Her,men tilsett 2ts salt i stede for 1ts,la osten står minst 1 time i kjøleskapet før du skjærer den med en litt varm skarp kniv.

 

4hvitløksfedd som skjært i to,1ts oregano ,1ts timian og 1/2ts basilikum ,1/2ts chiliflak og 4ssolje.

Varm olje over svak varme tilsett alle ingrediensene ,surre i 4 minutter(den skal ikke stekes bare får litt varme og mer smak) avkjøl

Ta rent glass og legg litt av urter blandingen i bunnen så en del av osten og litt salt ,så gjør det samme til er osten nesten på toppen ,fyll med olje til toppen (ikke press ned osten så hardt) bare rist glasset litt ned .

Skrudd lukket hardt.La den står i kjøleskapet minst 2 dager.

Enkel og god 🙂 

Facebook Her
#ost #hjemmelaget #melk #urter #hvitløk