Syltede sitroner brukes mest i nord afrike,Marokko ,Algeria og andre land der.Her er en enkel oppsikrift med bare salt ,sitroner og olivenolje ,men du kan bruke hel krydder som nellik,laurbærblad ,koriander,pepper og hvitløk.Den tar lang tid ja men du kommer til å få en gode syltede sitroner som du kan bruke i maten ,du kan bruke bare skallet ,skjære i tynne strimler og tilsette til kyllingen ,kjøtt eller fisk ,fruktkjøttet kan brukes i marinade også .

Ha dere en fin dag 🙂

Ingredienser:

Sitroner

Havsalt

Olivenolje

 

Glasset og lokk må kokes i vann så la den står noen minutter på kjøkkenpapir for å tørke.

Du kan bruke hvor mye sitroner du vil avhanging av hvor stor glasset er eller hvor mange vil du sylte.

Vasker du først sitroner (helst økologiske ) godt og la de står i lunkent vann 24 timer.

Lag et dypt kutt som nesten deler sitronen i to. Så snur du sitronen og gjøre det samme fra andre siden, slik at det ser ut som om du har forsøkt å dele den i fire, men at den fortsatt henger sammen i endene.

Fyll sprekkene med en halv spiseskje salt hver.

Ha sitron i glasset slik du ser på bildet

Legg sitronene på glass, så mange du får plass til og press litt hver sitron.Sørg at det finnes ikke noe tom plass i glasset.

Lukk glasset (ikke tilsett noe vann )og la den står i mørkt sted  i ca 4 uker til sitroner blir myke og slipper de saft.

Etter fire uker åpner snu glasset en gang  og åpner du lokket ,fyll med olivenolje helt til toppen.Ha på lokk igjen og le den står i minst 1 månder til 2 månder eller mer ,jo mer du lar sitroner står jo mer de blir gode og myke med honning farget.Kan holde seg i flere månder helt fint.

Husk å bruke en ren gaffel når du tar sitroner fra glasset.

Facebook Her

#sitroner #syltede #salt #olivenolje