En indisk krydderblanding som jeg bruker i min mat når jeg lager indiske retter.Garam betyr sterk og masala betyr krydderblanding ,men krydder er ikke så sterk avhanging av hvor mye chili man bruker i garam masala.og da jeg anbefaler å tilsette mer chili når man lager mat etter smak.

Her kan du lage den hjemme ,du trenger alle hel ingrediensene og ikke pulver fordi det gir mye bedre smak ,og husk at pulver har stått lenge i butikkene så de mister en del av smakene sine.Og du trenger en sikkelig kvern eller stavmikser som kverne kryddene helt fint.

Ingresienser:

3ss korianderfrø

15 hel kardemomme

1ss hel pepperkorn

1ss nellikspiker

1/2ss fennikelfrø

2 små stjerneanis

2 kanel pinner

Muskatnøtt,1/8 del av muskat

1 laurebærblad

1/4ts Chilipulver ,tilsett til slutt og kan sløyfes

 

 

 

I en tørrpanne ha alle ingrediensene(uten chili) og stek over middels varme under omrøring i 3 minutter.

 

Avkjøl ned ,og kvern i en stavmikser til pulver.

Sil blandingen får å få vekk de store biter.

Tilsett chilipulver og blande godt.

Fargen skal være brun ,og chili gi litt mer rød farget hvis du bruker mye :-D(ikke gjør det)

Ha krydderblandingen i en tett boks eller glass.

Og du trenger å bruke bare litt av krydder i maten fordi krydderblandingen har sterk smak av nye kverne kryddene og ikke som du kjøper i butikkene.

Facebook side Her

#garam #masala #krydder #hjemmelaget #indisk