Hvem liker ikke franske bagutter ,de er så crunchy ,luftige og gode.Jeg tenkt meg at det er ganske mange som lager disse så trenges ikke å legge ut oppsikrifter men jeg synes denne oppsikriften er enkel ,god og alle kan lage disse hjemme.

Alle ingrediensene skal måle med gram.

Ingredienser: 3 lange bagutter

Trinn 1 

170g hvetemel

170g vann

2g tørrgjær

 

Trinn2

330g hvetemel

180g lunknet vann

12g salt

4g tørrgjær
 

For trinn1 :

I en bolle ha vannet og gjær,rør sammen.

Tilsett hvetemel og rør alt sammen med tresleiv.Ha over plastfolje eller lokk og la står i romtemperatur i 12 timer.

 

For trinn2:

I en annen bolle ha vannet og tilsett gjær,rør godt.

Tilsett hvetemel ,salt og blandingen av hvetemel ,gjær og vann(Trinn2)

Elt alt sammn i 15 minutter(jeg brukt tresleiv)

Dekk deigen med fuktig kjøkkenhåndkle.La deigen heves i 1 time og halv.

Ha deigen over melet kjøkkenbenken (bruk slikkepot) og bret deigen sammen.

Del til tre,dekk med kjøkkenhåndkle i 15 minutter.

Brett en sammen(bruk litt mel)

Så rulle ut med beggge hendene til lange baagutte.

Gjør det samme til resten av deigen,ha bakepapir i en stekebrett,strø over pappir litt mel og over bagutter.Dekkes med lett melet plastfolje.

La den står i 1 time og halv.

Varm ovnen ved 250c.Med vannbad i ovnen(kokt vann i en form over rist nedesrte)

Vanndamp er viktig får farget og crunchy skorpe.

skjær snitt i brødene med kniv eller saks

Sett brødene midt i ovnen i 5 minutter så spray litt vann over brød .

Skru ned varme til 230c i 20 minutter.Ta vannbadet fra ovenen og stek i 5 -10 minutter til.

Til brødene får farget og  lyder hult når du banker på og under brødet.

Legges på rist . 

Baguttene kan spises med gryte ,suppe eller som sandwish og kan smøres med hva som helst 🙂

Avskjøl og skjær baguette

Ha dere en fin dag:-)

Fb Her

#bagutte #fransk #hjemmebakt #luftige